Belföld

Jegyek a labdarúgó mérkőzésekre – az ország 3200 postahivatalában

Megállapodott az ISM és a Magyar Posta Rt.

A ma aláírt megállapodás biztosítja az ISM által 2001. novemberében bemutatott, a labdarúgó stadionokban kiépítésre kerülő, központi informatikai rendszeren alapuló egységes jegyeladási, beléptető és térfigyelő rendszer, illetve a Magyar Posta önálló informatikai hálózatainak együttműködését. “Az együttműködés célja, hogy a két hálózat összekapcsolásával a polgároknak közvetlenül lakóhelyükön legyen lehetőségük jegyet vásárolni az ország bármely pontján megrendezésre kerülő sporteseményre.” mondta Deutsch Tamás miniszter a Magyar Posta Rt. elnök-vezérigazgatójával tartott közös sajtótájékoztatóján. A miniszter hozzátette, hogy a magyar labdarúgás, illetve a magyar sport felemelkedése elképzelhetetlen a polgárok, a családok megnyerése nélkül, melynek előfeltétele az egyszerű és kulturált jegyértékesítés megteremtése.

Az ISM az érintett sportszakmai szervezetekkel közösen (Magyar Labdarúgó Szövetség, Magyar Labdarúgó Liga) széles körű programot dolgozott ki a labdarúgó pályákon az elmúlt években elszaporodott negatív jelenségek megfékezésére. Ennek részeként a stadionok biztonságossá tétele érdekében épül ki az egész országra kiterjedő, egységes, informatikai alapokon működő jegy- és bérletértékesítő, illetve beléptető rendszer.

A kulturált jegyértékesítés egyik alapfeltétele az országos lefedettség biztosítása, amely a Magyar Posta Rt. Hálózatával együttműködve valósítható meg a leghatékonyabban. A ma aláírt megállapodás értelmében a Sportfolió Kht., illetve a Magyar Posta Rt. közösen kidolgozzák a két önálló informatikai hálózat összekapcsolásának feltételeit. A program célja az, hogy a központi jegyeladó rendszer első lépcsőben az ország 1200 kiemelt postahivatalához, majd később további 2000 postahivatalhoz, illetve postamesterséghez illeszkedve a jegyértékesítés országos terjesztését tudja megteremteni. Ezzel a legkisebb településeken élők számára is lehetőség nyílik arra, hogy bekapcsolódjanak a jegyeladási rendszerbe, amely a polgárok minden eddiginél szélesebb rétegének tudja majd biztosítani azt, hogy aktív részese lehessen a magyar sportélet eseményeinek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik