Belföld

A Coca-Cola Karácsonyi Karavánja az országban 44 alkalommal 41 városban járt

A Coca-Cola Karácsonyi Karavánja öt héten át 44 alkalommal összesen 41 városba látogatott el.

– A kamionnal utazó Mikulás délelőttönként összesen 30 kórház gyermekosztályát és 7 gyermekotthont keresett fel.
– Délután a Coca-Cola karácsonyi városkájában az ördög és az angyalka segítségével országszerte több, mint 40 ezer gyermeket, fiatalt és felnőttet szórakoztatott.
– Mindazokban a városokban, ahova ellátogatott összesen 470 rászoruló nagycsalád kapott ünnepi ajándékcsomagot.
– A Coca-Cola Karácsonyi Karavánján is folytatott könyvgyűjtésen további másfélezer könyv gyűlt össze, amelyet a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak adtak át.
– A Coca-Cola Magyarország idén karácsonykor is több mint 200 nehézsorsú gyermeket látott vendégül a Fővárosi Nagycirkuszban.
– A Parlamenti Karácsonyt 840 liter üdítőitallal támogatta.

A Coca-Cola két Karácsonyi Karavánja november 22-én indult útnak párhuzamosan az ország keleti és nyugati régióiba, hogy öt héten át a karácsony hangulatát minél több településre elvigye.
A Coca-Cola Mikulás a karaván állomásain délelőttönként a gyermekkórházakban gyógyuló és otthonokban nevelkedő gyermekekhez látogatott el, hogy egy kis vidámságot és persze ajándékot is vigyen nekik.
Délutánonként a Coca-Cola karácsonyi városkája várta a gyerekeket, ahova alkalmanként közel ezren látogattak el.
A Coca-Cola Csodavár turnén elkezdett könyvgyűjtés a karavánon is folytatódott. A karácsonyi városkába bárki elhozhatta “kinőtt”, több példányban meglévő köteteit. Az elmúlt öt hét alatt közel 1500 db könyv gyűlt össze, amelyeket a Coca-Cola Magyarország a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak juttat el.
A karaván Budapestre két alkalommal is ellátogatott. A december 6-i Városligeti Műjégpályára ismert zenekarok és az RTL KLUB képernyőjéről ismert személyiségek – Pokrivtsák Mónika, Jónás Rita, TNT, R-Port, Not for Sale, Harsányi Levente – is hoztak könyveket, és rövid műsorral lepték meg az odalátogató gyerekeket.
A karaván minden állomásán a Coca-Cola Magyarország 10 rászoruló nagycsaládnak egyenként több mint 10.000 forint értékű, alapvető élelmiszereket és ünnepi finomságokat tartalmazó ajándékcsomaggal kedveskedett, amelyeket az adott város polgármestere nyújtott át. Budapesten december 23-án a Felvonulási téren Schiffer János főpolgármester-helyettes 20 nagycsaládnak adott át ajándékcsomagot.

A Coca-Cola Magyarország a karaván programjain túl a korábbi hagyományokat folytatva több gyermekprogramot is támogatott. A Budapesti Polgármesteri Hivatalon keresztül 214 hátrányos helyzetű gyermeknek adott ingyen belépőt a Fővárosi Nagycirkusz december 13-i előadására, hogy számukra akár néhány órára is, de feledtesse a nehéz hétköznapokat. A Coca-Cola idén 840 liter üdítővel járult hozzá a Parlamenti Karácsonyhoz.

További információ:
Horváth Magyary Nóra
Coca-Cola Magyarország
közkapcsolati és kommunikációs igazgató
Tel: 06/24/500-568
http://www.coca-cola.hu
sajtoinfo@coca-cola.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik