Belföld

A Storck Hungária Kft. sajtóközleménye

A németországi média a közelmúltban egy szalmonella gyanús ügyben foglalkozott a Storck csoporthoz tartozó egyik leányvállalat által gyártott termékkel. E - Magyarországon egyébként nem forgalmazott - csokoládé esete kapcsán Németországban megelőző intézkedésként a cég másik, "merci" elnevezésű terméke is részleges visszahívásra került.

A “merci” termékek visszahívását követően számos független intézet is vizsgálatokat folytatott, s a 2431 elemzés során egyetlen egy esetben sem mutattak ki fertőzést. Mindezidáig az sem bizonyosodott be, hogy a már említett szalmonella gyanús ügyben a másik, Magyarországon nem forgalmazott termék volt a fertőzés okozója.

Hangsúlyozzuk, hogy a Magyarországon forgalomba került “merci” termékek eltérő gyártásból származnak, mint a Németországban visszavontak. Meggyőződésünk, hogy nincs ok az aggodalomra, s nincs szükség további lépésekre.

Mindezek ellenére a Storck Hungária Kft. a magyar fogyasztók iránt érzett elkötelezettsége okán úgy döntött, hogy a következő intézkedéseket teszi.

1. Fogyasztói információs vonalat létesít, ahol az érdeklődők valamennyi kérdésükre választ kaphatnak. A telefonszám, amely 2001. december 23-án reggel nyolc órától folyamatosan hívható az ünnepek alatt is: 061/455-7297.

2. Lehetőséget teremt azon “merci” termékek visszaküldésére, amelyek szavatossági ideje 2002. 04. 01-jén, illetve 2002. 05. 01-jén jár le. A szavatossági időre vonatkozó információt a csomagolás hátulján találják nap/hó/év megjelöléssel. A termékek visszaküldhetők a következő címre: MER-LAND kft, 2241 Tápiószecső, Kinizsi u. 19. A feladóknak a Storck Hungária Kft visszatéríti a termék árát és a postaköltséget.

További információ:
061/3454-550

Ajánlott videó

Olvasói sztorik