Belföld

Lépjen be a High Definition* világába mely szebb, mint a valóság! (X)

Aki már kipróbálta egyszer a HDTV (High Definition Television – nagyfelbontású televíziózás) élményét, többé nem tud lemondani róla; úgy érzi, hogy egy új, színpompás világ tárul fel előtte. A T-Kábel HD kábeltelevíziós szolgáltatásának segítségével a Sony HD technológiával ellátott készülékein a színek élettel telnek meg, az elmosódott kontúrok kitisztulnak, s ezt látva úgy fogjuk érezni, mintha eddig pókhálón keresztül nézegettük volna a képeket, filmeket és videofelvételeket.

A HDTV egy egészen új látványvilágot kínál: a HDTV élménye legegyszerűbben fogalmazva az „ott lét” tapasztalatához közelít. A HDTV drámaian új realizmust jelent a televíziózásban és egy merőben új, gazdagabb élményt nyújt. A HD televíziózás részletgazdagabb képi világot és kiváló hangminőséget biztosító technológia, amelynek segítségével az egyre terjedő nagyfelbontású televíziókon végre lélegzetelállítóan valósághű tévézésre is lehetőség van.

Megjegyzés

*A nagyfelbontású technológia két változatban létezik napjainkban:
A HD-ready jelző (első- sorban televíziók esetében) 1366 x 768 képpontot jelöl, így a készülék kb. 1 millió képpontot képes megjeleníteni. A Full HD, azaz teljes nagyfelbontású készülékek kb. 2 millió képpont megjelenítéséhez elegendő információ előállítására vagy feldolgozására képesek. A Sony legtöbb nagyméretű LCD televíziója Full HD felbontású.

Az összehasonlítás kedvéért: a legjobb képcsöves tv-k és DVD játszók (a „standard” felbontású készülékek) megjelenítő képessége legfeljebb 4-500 000 képpont.

A HDTV egy teljesen új útja a videojel továbbításának, vételének és megjelenítésének, az így létrejövő kép sokkal élethűbb, mint bármi, amit eddig tévékészülékünkön valaha is láthattunk. Mindez azért nagyszerű, mert a HDTV kép már 1920×1080 pixelt meg tud jeleníteni szélesvásznú formátumban (szemben a jelenlegi 720×576 pixeles képpel), ötször részletgazdagabban, mint az eddigi technológiai lehetőségek mellett és mindezt természetesen 5. 1-es Dolby Digital hangminőségben.

Milyen eszközökre van szüksége a HD műsorok vételéhez?
HD képes televíziókészülékre (LCD vagy plazma). A HD csomag vételéhez szükség van egy olyan Set Top Boxra (vevőkészülékre), amely alkalmas HDTV adás vételére, illetve a Set Top Boxhoz tartozó dekódoló kártyára. Bizonyosodjon meg róla, hogy az Ön TV készüléke „Full HD”, „HD ready” vagy „HD TV” logóval ellátott! A HD-technológia a Sony teljes termékpalettáján elérhető. Győződjön meg a saját szemével és fizessen elő a T-Kábel új, HD csomagjára!

A T-Kábel HD csomagjában milyen csatornák nézhetők?
Filmbox HD: Közép-Európa első HD minőségű filmcsatornája, mely a nap 24 órájában magyar nyelven biztosít felhőtlen szórakozást a mozifilmek szerelmeseinek. Olyan filmsikerek élvezhetők fantasztikus kép- és hangminőségben, mint a Ponyvaregény, Sin City, Nagy Sándor, Grimm, és az Underworld.
History Channel HD: Angol nyelvű dokumentumfilm csatorna, melyen a történelem legmeghatározóbb eseményei, alakjai, a történelem és a világ alakulásának legfontosabb pillanatai elevenednek meg soha nem látott kép- és hangminőségben. Szórakoztató és elgondolkodtató műsorok az ősi kultúráktól a középkor királyain, lovagjain, keresztes háborúin át a jelenkori eseményekig. Utazás a történelem világában a rég elfeledett birodalmaktól a modern világig – ezt nyújtja a History Channel HD.
Voom HD: A Voom HD egy igazi szórakoztató és életmód csatorna angol nyelven. Kínálatában a különleges sportoktól (motorsport, snowboard, vízisí, szörf) a divattal, szépségápolással, egészséges életmóddal kapcsolatos műsorokon át a könnyűzenei koncertekig mindenki megtalálhatja a neki tetsző programokat – mindezt természetesen lélegzetelállító HD képminőségben!

A T-Kábel HD csomag kínálata az év folyamán tovább bővül annak megfelelően, ahogy a tartalomtulajdonosok új HD csatornákat vezetnek be.

A HDTV és a HD szolgáltatás nyújtotta forradalmi változásról közvetlen tapasztalatot szerezhet a T-Kábel budapesti, érdi, esztergomi, dunakeszi kirendeltségein, valamint a Sony és a T-Kábel együttműködésének keretében a Sony Centrumokban:

Sony Center, 1088 Budapest, József krt. 17
Árkád Sony Szalon, 1106 Budapest, Őrs vezér tere 25
Sony Márkabolt Budán, 1024 Budapest, Margit krt. 5/b
Sony Szalon, 1053 Budapest, Kecskeméti u. 4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik