Foci

“Adán most jobb, mint Casillas”

jose mourinho (jose mourinho, )
jose mourinho (jose mourinho, )

A Real Madrid trénere, a portugál Jose Mourinho nem bánta meg, hogy a Malaga ellen kispadra ültette Iker Casillast.

Mint azt megírtuk, szombat este váratlant húzott a mester, és Antonio Adánt állította a kezdőbe Casillas helyett. A fiatal kapus egy gólban ugyan benne volt, de ettől függetlenül nem teljesített rosszul, bár a Blancók kikaptak 3-2-re.

Sokan furcsának, sőt váratlannak találták Mourinho döntését, aki mint köztudott, nem igazán jön ki a kapussal: korábban a csapatkapitányi tisztségétől is meg akarta fosztani a BL-győztes, Európa- és világbajnok hálóőrt.

De a Chelsea és az Internazionale korábbi mestere ragaszkodott döntéséhez, és Adant küldte a pályára a Malaga ellen.

“Ez a egy taktikai döntés volt. Az edző, elemzi a helyzetet és a bevethető játékosokat, majd dönt arról, ki játszik” – mondta Mourinho. – “Mindenki azt hisz, amit akar, de ez taktikai döntés volt, semmi több. Az én véleményem számít, és nem másoké. Eszerint pedig Adan most jobb formában van mint Iker.”

Ezek a döntések azért előrevetítenek változásokat a Real Madridnál, hiszen spanyol lapinformációk szerint a nyáron távozik a gárdától Mourinho, de korábban Casillas is azt nyilakozta, hogy 4-5 éven belül váltani akar, ráadásul a királyi alakulat idei visszafogott szereplése sem jó ómen, hiszen Vicente del Bosquét 2003-ban egy bajnoki arany után küldték el a csapattól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik