Belföld

A Maffia – Enciklopédia

Egyedülálló és bátor vállalkozásba fogott Carl Sifakis amikor összeállította A MAFFIA ENCIKLOPÉDIÁT.

Az Egyesült Államokban először 1999-ben, majd a frissített változatként – 2000-ben kiadott könyv ugyanis nemcsak a filmekből híressé vált Al Caponék, Lucky Lucianok és más Keresztapák történetét írja le, hanem olyan jelenleg még élő maffiózókkal is megismertet, akik vagy hosszú börtönbüntetésüket töltik vagy idős korukra tekintettel már szabadlábon vannak. A szerző, aki egyébkén bűnügyi riporter, maga sem tudja, vajon fenyegeti e veszély még a hétpecsétes titkok nyilvánosságra hozataláért.

Az elegáns kiállítású, 368 oldalas könyv bevezetőjében alapos elemzést ad az amerikai maffia kialakulásáról, annak szociológiai, etnikai összefüggéseiről, azaz a zsidó és az olasz maffia meghatározóvá válásának okairól. A mű több mint 450 – nevet (pályafutást), eseményt, fogalmat részletező – címszót és 65 dokumentumfotót tartalmaz. A hihetetlenül izgalmas enciklopédia átfogó és, ugyanakkor kriminalisztikailag is alapos áttekintést nyújt a szervezett bűnözés legmeghatározóbb ágáról, alakulatáról.
A könyv ugyan enciklopédikus felépítésű, – részletes név- és tárgymutatót tartalmaz – ugyanakkor izgalmas regény is amelyben felleljük a huszadik század bűnözésének több mit négyszáz szereplős történetét a New Yorktól Las Vegasig, Chicagótól Havannáig játszódó helyszíneken.
A Glória Press kiadó bátor tette lenne, ha jövőre megjelentetné a könyv frissített kiadását kelet-európai – netán magyar vonatkozású – kiegészítésekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik