Belföld

Egy dollár alatti költséggel előállítható, új intelligens kártya a Visától

A Visa International és az STMicroelectronics kevesebb mint egy USA dollár költséggel előállítható, új intelligens kártya bevezetésére készül.

Az új kártya kielégíti a nemzetközi EMV-specifikáció követelményeit, és támogatja a Visa Smart Debit/Credit alkalmazást. Ideális megoldást kínál azoknak a bankoknak, amelyek költséghatékony módon és minimális visszaélési kockázat mellett szeretnének egyetlen alkalmazást hordozó, intelligens kártyát kibocsátani.

Radu P. Obreja, a Visa International CEMEA régiójának elnökhelyettese az alábbiakat fűzte a mai bejelentéshez: Világszerte jelentős növekedés tapasztalható a bankok által kibocsátott Visa-csipkártyák mennyiségében. Szép számmal vannak azonban olyan pénzintézetek is, amelyeket a hagyományos mágnescsíkos kártyáknál magasabb előállítási költség visszatart az intelligens kártyák bevezetésétől. A többfunkciós kártyák gyártási költségeit már sikerült nagy mértékben csökkentenünk az elmúlt hónapokban, ám az egyetlen alkalmazás hordozására alkalmas, egyszerű kártyák szegmensében is szerettünk volna hasonló eredményt felmutatni. Ez a célkitűzés a ma bemutatott kártyatermék bevezetésével teljesül. Az új plasztikkal a Visa tagbankjai kedvező költségszint mellett léphetnek be az intelligens kártyák piacára, és maradéktalanul élvezhetik a csiptechnológia által nyújtott biztonsági és funkcionalitásbeli előnyöket.”

Az IBM-mel karöltve kifejlesztett új plasztik az STMicroelectronics kisköltségű kártyacsaládjának első tagja, amelynek bevezetésére a csipkártya-kibocsátás költségeit mérsékelni hivatott Visa-program keretében kerül sor.

A Visa tavaly mutatta be a három dollár alatti költséggel előállítható, többfunkciós Open Platform kártyát, majd idén májusban két új Open Platform termékről – az emelt szintű adathitelesítési képességgel bíró, négy dolláros és a kettős (érintkezős és érintkezőmentes) interfésszel ellátott, öt dolláros kártyáról – is beszámolt.

Az egy dollár alatti költséggel előállítható új kártyát az ORGA gyártja, de a Visa más szállítókkal is tárgyal a programról.

A pénzügyi szektor intelligens kártyáinak piacán sokéves tapasztalattal rendelkező STMicroelectronics számára nagy öröm, hogy a Visával együttműködve, biztonságos, nagy teljesítményű és rendkívül kedvező árú intelligens kártyákkal lepheti meg a szervezet tagbankjait. Meggyőződésünk, hogy ezzel hozzásegítjük a pénzintézeteket a helyi jellegzetességeknek és a konkrét igényeknek leginkább megfelelő intelligens kártyamegoldások bevezetéséhez” – nyilatkozta Maurizio Felici, az STMicroelectronics Smart Card divíziójának ügyvezető igazgatója.

Szerkesztők figyelmébe:

A Visa alacsony költséggel előállítható intelligens kártyáiról az alábbi weboldalakon olvasható bővebb tájékoztatás:
Gemplus Joins Visa Low Cost Smart Card Program
Visa Develops Two New Low Cost Smart Cards for Member Banks
www.visa.com

Szerkesztők figyelmébe:

Néhány szó a Visáról
A Visa a világ piacvezető fizetési márkája és legkiterjedtebb nemzetközi fizetőrendszere. A világszerte több mint 22 millió helyen elfogadott Visa-kártyák éves összesített forgalma meghaladja a 2 billió (1012) USA dollárt. A Visa élen jár az új fizetési termékek és technológiák kifejlesztésében – ezzel is 21 ezer pénzügyi tagintézménye és azok kártyabirtokosai javát szolgálja. A Visa vezető szerepet tölt be az internet-alapú fizetések terén, és aktívan munkálkodik az univerzális kereskedelem (u-commerce) gyakorlati megvalósításán: olyan tér- és időbeli korlátoktól mentes üzleti környezet létrehozására törekszik, amelybe az igénybe vett eszköz típusától függetlenül, bárki bekapcsolódhat.

Néhány szó az STMicroelectronics-ről
Az STMicroelectronics a világ harmadik legnagyobb, félvezetők előállítására szakosodott, független vállalata. A cég részvényeit a New York-i és a Milánói Értéktőzsdén, valamint a párizsi Euronext börzén is forgalmazzák. Az STMicroelectronics félvezető-alapú integrált áramkörök illetve mikroelektronikai alkalmazásokban (pl. távközlési és számítógépes rendszerekben, szórakoztatóelektronikai cikkekben, gépjármű alkatrészekben, valamint ipari automatikai és vezérlőrendszerekben) használt eszközök tervezésével, fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. 2000. évi nettó árbevétele elérte a 7,813 milliárd, nettó nyeresége pedig az 1,452 milliárd dollárt. További információ: www.st.com.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik