Belföld

35 százalékkal nőtt a Jobpilot árbevétele – A nehéz gazdasági körülmények nem vetették vissza a céget

Látványosan nőtt a Jobpilot vállalatcsoport árbevétele 2001-ben a cég január utolsó hetében közzétett, nem auditált pénzügyi adatai alapján. A tavalyi évben a jobpilot éves árbevétele elérte a 45.2 millió eurót, ami 35 %-kal haladja meg a 2000-ben teljesített 33.5 millió eurós összeget. 2001 utolsó negyedévében a megrendelések összege több mint 9 millió eurót tett ki, szemben az egy negyedévvel korábbi 7.2 millió eurós szinttel. Mindez több mint 20 százalékos növekedést mutat.

“A Jobpilot a nehéz gazdasági körülmények ellenére Németországban, Európa legnagyobb és legjelentősebb piacán, megőrizte piacvezető pozícióját. Az online munkaerő-toborzás területén továbbra is Európa egyik vezető vállalata vagyunk”, jelentette ki Roland Metzger a Jobpilot AG igazgatótanácsának elnöke. A Jobpilot sikeres üzleti modelljét több országban is alkalmazza, így Magyarország, Csehország és Lengyelország is tevékenyen hozzájárul az Európa 14 országában jelen lévő Jobpilot csoport kedvező adataihoz.

A Jobpilot My Jobpilot karrier-szolgáltatáshoz 1,69 millió regisztrált felhasználó csatlakozott, a Premium Service adatbázisán keresztül a munkaadók 145.738 aktív önéletrajzot érhetnek el.
A 2001-es év végén az álláskeresők több mint 65.000 friss állásajánlat között böngészhettek, mely éves szinten 437 millió oldalletöltést eredményezett.

Innovatív szolgáltatásaival a Jobpilot a magyar piacon is tovább erősíti piacvezető helyzetét, melyet bővülő együttműködéseivel kíván biztosítani.
Idén januárban a Jobpilot kooperációs megállapodást kötött a leglátogatottabb magyar portált üzemeltető Axelero Rt-vel, így bekerült az Origo (www.origo.hu) média-portfóliójába.
“A megállapodástól a Jobpilot oldal további népszerűsödését várjuk. Eközben a Jobpilot az online hirdetési lehetőségeket túllépve a Napi Gazdaság és az Expressz prémium álláshirdetési rovataiban is kínál kedvezményes megjelenési lehetőségeket”, tájékoztatott Garai Éva, a Jobpilot Magyarország Kft. értékesítési vezetője.
A Jobpilot Workflow, a világon elsőként bevezetett ASP alapú online recruitment rendszerét a személyzeti tanácsadók és a multinacionális cégek széles köre használja sikeresen.

“Célunk, hogy kifinomult és hatékony e-recruitment megoldásainkkal valamennyi ügyfelünk igényeit a legmagasabb szinten valósíthassuk meg”, fogalmazta meg a Jobpilot Magyarország Kft. üzleti célkitűzését Garai Éva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik