Nagyvilág

Felfalta kölykeit a “bibliai” állatkert tigrise

Szumátriai tigris (tigris, állatkert, jeruzsálem, )
Szumátriai tigris (tigris, állatkert, jeruzsálem, )

Felfalta két öthetes kicsinyét a jeruzsálemi "bibliai" állatkert szumátrai tigrise, a történtek előtt értetlenül állnak az állatgondozók.

A Hana nevű nőstény, amely egyike a kihalás fenyegette faj néhány száz még élő példányának, három kölyköt hozott világra, miután egy karámba helyezték Avigdorral, egy Németországból érkezett hím tigrissel. A három kölyök közül az egyik már születésekor elpusztult, a másik kettővel azonban jól bánt az anya. A kicsik eltűnést akkor vették észre, amikor le akarták mérni őket – jelentette hétfőn az izraeli média az állatkerti illetékesekre hivatkozva.

“Nincs magyarázat az anya viselkedésére, mindeddig nagyon jól gondoskodott ivadékaival” – mondta a vadaspark állatorvosa, aki szerint talán a stressz válthatta ki a szokatlan viselkedést. 

 Hana, a jeruzsálemi bibliai állatkert szumátriai tigrise – két kölykét falta fel
Fotó:Europress 

Idén 32 szumátrai tigris született a világ állatkertjeiben, amelyekben jelenleg 261 példány él, szemben a 2008-as 180-nal. A szabadon élő példányok számát 400 körülire becsülik.  A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) 2008-ban vette fel a kihalás fenyegette fajok listájára a Szumátra szigetén honos ragadozót.

A Jeruzsálem izraeli részén fekvő bibliai állatkertben olyan állatokat tartanak, amelyek a Szentírásban is szerepelnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik