Belföld

Hangazonosításra szakosodott magánnyomozók

A zaklatásnak talán legegyszerűbb, mégis legnehezebben felderíthető módja a telefonon elkövetett.

Legyen szó akár megcsalt feleségről, akár gyűlölködő versenytársról, mind a magán-, mind a gazdasági életben egyre gyakrabban fordul elő telefonrögzítőre mondott vagy élő szóban elhangzott fenyegetés, rosszízű megfélemlítés. A Perfect Loyd Magánnyomozó Iroda Magyarországon elsőként vállalkozott ezeknek az ügyeknek hangazonosítással történő felderítésére – mondta Kis Emil a cég tulajdonosa.

A komplex nyomozás során használt speciális hangazonosítási technikával akár bizonyíthatóan is eljutnak az elkövető személyéhez. Ehhez a legkorszerűbb, a különböző hangfelvételek összehasonlítására alkalmas számítógépes és technikai eszközöket használnak, és “éles fülű” igazságügyi szakértőket vonnak be munkájukba.

Régóta ismert tény, hogy a hang, megfelelő mélységben, műszeresen vizsgálva majdnem ugyanolyan tökéletesen azonosítható, mint az ujjlenyomat. Egyedi és egyénenként más és más. Bűnügyi szakemberek véleménye szerint a hangazonosítás a biometriai azonosítási módszerek közül az egyik legmegbízhatóbb. Ezekkel az eljárásokkal és a legmodernebb technika alkalmazásával már száz százalékos biztonsággal, a törvény által is elfogadottan szerezhetnek bizonyítékot a személyazonosságra.

A Perfect Loydot a közelmúltban egy multinacionális cég vezetője kereste meg segítségüket kérve. Irodai telefonjára több fenyegető hívás érkezett, idegen nyelven, ismeretlen személytől. Rögzítették a hívásokat és aprólékos nyomozati munkával beazonosították a feltételezett telefonálót. Hangmintáját az igazságügyi szakértő összehasonlította a kazettán szereplő hanggal. Ezután tudtak javaslatot tenni a megbízónak, hogy a bizonyítékok alapján kezdeményezze a peres eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik