Belföld

A Network Associates sikeres évet zárt és a New York-i tőzsdére (NYSE) készül

834 millió dollár éves árbevétel, növekvő forgalom, hatszoros részvényárfolyam növekedés - irány a Nasdaq-ról a NYSE.

A Network Associates (NASDAQ: NETA) 2001-ben elérte a 834 millió dollár forgalmat, ami 2000-hez képest tizenkét százalékos növekedést jelent. A McAfee.com nélkül a cég 25,9 millió USD nettó nyereséget ért el, ami 15 dollárcentnek felel meg részvényenként.

A Network Associates részvénye 2001 végén egyike volt a tőzsde legjobban teljesítő részvényeinek. A részvény árfolyama az év során hatszorosra emelkedett. A Network World beválasztotta a “Tiz legerősebb networking cég” közé, az AT&T, Cisco, Dell, EMC, IBM, Oracle, Microsoft és Sun társaságában.

A Network Associates Inc. 2002. február 12-ével átvezeti részvényeit a Nasdaq-ról a New York-i tőzsdére (NYSE), hogy szélesebb nemzetközi bázison bővítse részvény-tulajdonosainak körét, és valóban globális céggé váljon. A kereskedést a New York-i tőzsdén február 12-én George Samenuk vezérigazgató indítja el ünnepélyesen a tőzsdeharang megkondításával. “2001 nagyon sikeres év volt a számunkra. A cég visszatért a nyereségzónába és pozitív cash flow-t ért el” – mondta Samenuk.

A Network Associates három csoportja a McAfee. com, amely világszínvonalú vírusirtó és biztonságtechnikai termékeket készít, a Sniffer, amely a hálózati hozzáférhetőség és rendszerbiztonság területén vezető, valamint a Magic Solutions, amely web-alapú ügyfélszolgálati megoldásokat szállít.

A Network Associates termékei régóta ismertek és használatosak Magyarországon. 2000. januárja óta a Network Associates képviseleti irodát tart fenn hazánkban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik