Belföld

Független piackutató szerint a BMC Software vezet a SAN kezelésben

A BMC Software Rt., [NYSE: BMC], a vállalkozásirányító megoldások piacvezető szállítója, ma bejelentette, hogy a világ legnevesebb piackutató és tanácsadó cégének, a Gartner Rt-nek legújabb Magic Quadrant piaci jelentése szerint a BMC Software vezeti a tárolóterületű hálózatokat (Storage Area Network, SAN) kezelő software-ek piacát.

A jelentés a forgalmazókat aszerint értékeli, hogy milyen átfogó elképzelésük, üzleti víziójuk van a technológiáról, és hogy mennyire képesek végrehajtani ezt az elképzelést. A BMC Software SAN kezelő megoldása, a “PATROLŇ Storage Network Manager” (PATROL SNM) jelölte ki a pályát, melynek végén a cég egyike lett annak a háromnak, melyek bekerültek a Vezetői Quadrant-ba.

A PATROL SNM nélkülözhetetlen része a BMC Software “PATROL Storage Management” megoldási csomagjának. Topológiai képet ad a felhasználó cégében alkalmazott fizikai tárolóeszközökről, és grafikusan ábrázolja a kapcsolati viszonyokat. A PATROL SNM segítségével a felhasználó kezelni tudja azokat a közvetlenül vagy hálózattal csatlakoztatott és tárolóterületi környezeteket (DAS, NAS vagy SAN), amelyek különböző SAN-okat vagy többféle forgalmazói eszközt támogatnak.
“A BMC Software hozzáállása és módszerei a tároláskezelésben kulcsfontosságú tényezők voltak a döntésünkben, miszerint a tárolást forgalmazók közül őket találtuk a legjobbnak,” magyarázta John Williams, a Colonial Bank Műszaki Szolgáltatásainak alelnöke. “A PATROL Storage Network Manager és a PATROL Storage Management megoldás-csomag többi része kielégíti az igényeinket, és az infrastruktúránk növekedése közben is jól használható eszköz marad.”
A tároláskezelési feladatok különleges, alkalmazás-centrikus megközelítésének köszönhetően a BMC Software az első és egyetlen olyan cég, amelyik olyan teljes, átfogó tároláskezelési megoldást ajánl, amellyel többféle alkalmazás közvetlenül összekapcsolható a tárolóterülettel. A BMC Software alkalmazás-centrikus kezelési módszertana (Application-Centric Storage Management, ACSM) magára az alkalmazásra koncentrál a tárolási vezérelvek és eljárások kialakításakor. Közvetlenül és pontosan illeszti a tárolás kezelését az üzleti folyamatokhoz, ezzel lehetővé téve, hogy a felhasználó tovább csökkentse a tárolási infrastruktúra kiépítésével és üzemeltetésével járó költségeket. A “PATROL Storage Management” megoldás bővítési útvonalat is kijelöl ahhoz, hogy a teljes vállalkozás IT igényeinek tárolási oldalát kezelni lehessen a BMC Software sokat bizonyított, kipróbált PATROL alkalmazásának és a rendszerkezelési megoldásoknak az integrálásával.

“Ez óriási megtiszteltetés a BMC Software-nek,” mondta Chris Gahagan, a BMC Software, Recovery & Storage Management alelnöke és vezérigazgatója. “A tároláskezeléshez kialakított alkalmazás-centrikus megközelítésünket tovább igazolja az, hogy a Gartner piacvezetőnek nyilvánított minket. Ezzel együtt itt még nem torpanunk meg. Elköteleztük magunkat a PATROL Storage Management további fejlesztése mellett, annak érdekében, hogy ügyfeleink maximalizálhassák a tárolóeszközeik kihasználtságát és értékét.”

A Gartner Rt. különféle tényezők alapján méri fel egy cég piaci pozícióját: milyen széles körű platformokat támogat, vagy hogy mennyire képes üzleti alkalmazásokkal integrálódni, hogy csak néhányat említsünk. A Gartner Rt. jelentése megtalálható a http://gartner.com/reprints/bmc/103667.html weboldalon.

Bővebb információ a BMC Software tárolás-kezelési ajánlatairól a http://www.bmc.com/products/storage/index.html honlapon található.

A BMC Software “PATROL Storage Management” csomagjáról
A BMC Software “PATROL Storage Management” megoldási csomagjának segítségével a felhasználó úgy tudja beállítani és kezelni a vállalkozásában használt tárolóeszközöket, hogy optimális legyen az alkalmazásokhoz való hozzáférés, a teljesítmény és a visszanyerhetőség. Ezt a BMC Software iparág-szerte elismert alkalmazás-centrikus tároláskezelési kezdeményezésével (ACSM) lehet elérni. Az ACSM-et használó szervezetek úgy optimalizálhatják a tárolási erőforrásaikat, hogy közben megértik és áttekintik az alkalmazás és a tárolási erőforrás szintje közötti kapcsolatot. A tárolási erőforrásról rendelkezésre álló ennyire részletes adatok forradalmian új lehetőséget nyitnak meg egy alkalmazás teljesítményének optimalizálására úgy, hogy a gyakran használt adatoknak optimális elhelyezést lehet adni a lemezen, és a kellő hálózati erőforrásokat lehet hozzárendelni.

Az BMC Software-ről
A BMC Software Rt. [NYSE: BMC] a vállalkozásirányító megoldások piacvezető szállítója. Az ún. üzleti elérhetőség biztosítása (Assuring Business AvailabilityŽ)) megközelítéssel a BMC Software lehetővé teszi az infrastruktúrakezelés költségeinek irányítását, a piaci előnyök kihasználását, a szolgáltatás-kezelés differenciálását, és az üzleti folyamatokat optimalizáló megoldásokkal elérhető értéknövekedést. A BMC Software a S&P 500 tagja, a 2001-es üzleti évben bevétele meghaladta a 1.5 milliárd USD-t, és irodái világszerte megtalálhatók. További részletekért látogasson el a BMC Software website-jára: http://www.bmc.com.

###

A Gartner engedélye a Magic Quadrant kutatás idézésére nem jelenti a kvadránsban ábrázolt bármelyik cég vagy termék támogatását. A Magic Quadrant a Gartner véleményét tükrözi, és adott időben és időtartamra készített piaci elemzések adatait tartalmazza. A Gartner által a piacra meghatározott ismérvek alapján méri fel a forgalmazókat. A forgalmazók pozícióját a Magic Quadrant-on belül számos tényező komplex összjátéka határozza meg. A Gartner nem javasolja, hogy a vállalkozók csak a Piacvezető szegmensben található cégeket válasszák. Bizonyos esetekben egy vállalkozás igényeinek jobban megfelelhet a Próféta, Kihívó vagy Niche-ben Játszó szegmens. Egy forgalmazó jól-informált kiválasztásához több információra van szükség, mint ami a Magic Quadrant-ban megtalálható. A Gartner kutatása egy a számos információ-forrás közül, és az olvasónak nem kell a Magic Quadrant-ra hagyatkoznia, mikor döntést hoz. A Gartner kifejezetten tagadja, hogy kutatási eredménye nyíltan vagy közvetve alkalmassá teszi egy adott, konkrét helyzetben hozott döntésre.

A BMC Software cégnév, a BMC Software márkajel és minden más BMC Software termék és szolgáltatás neve A BMC Software Rt. regisztrált védjegye. Minden más márkajel vagy regisztrált védjegy az értelemszerű cégek tulajdona. Š 2002, BMC Software, Inc. Minden jog fenntartva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik