Nagyvilág

Elegük volt a “véres gyémántokból” a BBC nézőinek

Heves bírálatok érték közvetítési politikája miatt a BBC brit közszolgálati adót, a vádak szerint a műsorszóró túl sok adásidőt szentelt az úgynevezett véres gyémántok ügyének.

Nézők nagy számban kifogásolták, hogy a BBC csatornái – különösen hírcsatornája – a kelleténél több időt fordítottak beszámolóikban Naomi Campbell szupermodell, Mia Farrow színésznő és Carole White modellügynök meghallgatására, amelyre a hágai Nemzetközi Törvényszéken került sor.

Naomi Campbellnek Charles Taylor volt libériai elnök ügyében kellett a törvényszék elé járulnia. A BBC-vel szemben megfogalmazott bírálatok szerint Taylor ügye már 2007 óta folyik Hágában, a brit közszolgálati adó ugyanakkor eddig csak kis terjedelemben foglalkozott a perrel.

Ezzel összefüggésben kifogásolták, hogy a pakisztáni helyzetről – különösen annak fényében, hogy azt a 2004-es dél-ázsiai cunami óta a legsúlyosabb katasztrófaként emlegetik -, a BBC nem tájékoztat kellő mértékben. A milliókat sújtó pakisztáni áradások nyomán Nagy-Britanniában adakozásra szólítottak fel, s eddig több millió font gyűlt össze. A kormány a múlt héten tíz millió fontos azonnali gyorssegélyről döntött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik