Belföld

A magyar TNT segíti az UNICEF képeslap-akcióját

A UNICEF felkérésére a TNT Express Worldwide Hungary Kft. futárjai az ENSZ nemzetközi gyermekszervezetének képeslap-katalógusait viszik ki ügyfeleiknek a következő négy hét folyamán. A szervezet képeslapjaiból vásárló cégek a nehéz helyzetben lévő gyermekeket támogathatják világszerte.

Magyarország piacvezető expressz szállító cége szívesen végez karitatív tevékenységet: tavaly ősszel a műtéten átesett, súlyos szívbeteg gyerekek utókezelésben nélkülözhetetlen infúziós pumpát adományoztak a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet kardiológiai osztályának, idén januárban az UNICEF “Aprók az aprókért” kampányához csatlakoztak, augusztusban pedig a prágai árvízkárosultaknak adományoztak és szállítottak az áradás után visszamaradt területek fertőtlenítéséhez szükséges vegyszereket, maszkokat és gumikesztyűket.

A gyermekszervezet magyarországi képviselői múlt héten keresték meg a magyar expressz-szállítót, hogy a tavalyi “Aprók az aprókért” kampányhoz hasonlóan idén is vegyenek részt egy hasonló jellegű jótékonysági akcióban. “Futárjaink a következő négy hét folyamán valamennyi megrendelőnknek kiviszik ezeket a katalógusokat, hogy adakozásra ösztönözzük őket. A közös akció sikerét növelheti, hogy tavaly jelentősen bővítettük ügyfélkörünket a kis- és középvállalatok körében, így még több helyen tudjuk szétosztani a katalógusokat” – mondta ifj. Járosi Márton, a TNT ügyvezető igazgatója.

Az UNICEF a gyermekprogramjaihoz szükséges pénz kétharmadát a kormányok önkéntes hozzájárulásából, egyharmadát pedig magánadományokból teremti elő, ez utóbbiak jelentős része képeslapok, gyermekjátékok és ajándéktárgyak értékesítéséből származik. Az első UNICEF-képeslapokat 1949-ben nyomtatták, azóta összesen több mint 3,5 milliárd talált gazdára. Jól jelzi az akció töretlen sikerét, hogy napjainkban évente csaknem 160 millió darabot adnak el belőlük világszerte.

A nemzetközi szervezet célja, hogy a segíteni szándékozók minél szélesebb köre ismerje meg e képeslapokat Magyarországon. Ehhez nyújt nagy segítséget a TNT, hiszen kiterjedt ügyfélköre révén futárjai gyakran fordulnak meg az ország számos gazdálkodó szervezeténél. E cégekhez juttatja el a TNT az UNICEF katalógusait, hogy a kiválasztott képeslapok megvásárlásával a karácsony előtti időszakban minél többen adakozzanak a rászoruló gyermekeknek.
—-

A TNT Express a világ legnagyobb vállalatközi expressz szállító vállalata, amely hetente 3,6 millió dokumentumot, csomagot és más küldeményt kézbesít a világ több mint 200 országába, s Európában a legnagyobb közúti és légi expressz szállítási infrastruktúrával rendelkezik. A TNT az egész világon 43 repülőgépet és 19 ezer közúti járművet üzemeltet, amelyek 878 elosztó- és átrakóközpont érintésével juttatják célba a küldeményeket. A cég Magyarországon évek óta az expressz szállítási piac vezetője, árbevétele 2001-ben 4,44 milliárd forint volt.

További információk:
ifj. Járosi Márton, TNT Express Worldwide Hungary Kft. tel.: (1) 431 3161
Náray Vilmos, Live PR-ügynökség tel.: (1) 225 7835
www.tnt.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik