Nagyvilág

Obama a gazdaságra kíván összpontosítani

Az amerikai elnök a következő két évben elsősorban a gazdaságra kíván összpontosítani, és helyre akarja állítani annak megbomlott egyensúlyát.

Gibbs azt mondta, hogy Obama emellett nagy energiát fordít majd az oktatási reform előmozdítására, és biztosítani akarja az egészségügyi reform, valamint a Wall Street feletti ellenőrzés végrehajtását is.

A szóvivő közép- és hosszú távon a legaggasztóbb problémának a fenntarthatatlan államháztartási hiányt nevezte meg. A szövetségi adósságállomány rendezéséhez Obama szeretné elérni, hogy együttműködés alakuljon ki a demokraták és a republikánusok között. Egy kétpárti bizottság decemberben terjeszti majd elő az adóssághelyzet rendezésével kapcsolatos javaslatait.

Gibbs szerint a november 2-i választáson a demokratáknak sikerül majd megőrizniük többségüket a szövetségi törvényhozás mindkét házában, annak ellenére is, hogy a legtöbb elemző a képviselőházban republikánus áttörésre számít.

Gibbs nem tett említést az amerikai energiapolitika és a bevándorlási politika reformjáról, amire Obama sok figyelmet fordított elnökségének első két éve alatt, ugyanakkor azt állította, hogy a ciklus végéig mindenképpen eltöröltetik az a törvény, amely megtiltja, hogy a homoszexualitásukat nyíltan vállaló személyek szolgálhassanak az amerikai fegyveres erőknél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik