Nagyvilág

Megtámadott magyar konvoj, vulkánkitörés, haiti kolerajárvány [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Öngyilkos merénylő támadta meg a magyar tartományi újjáépítési csoport (PRT) egyik konvoját az afganisztáni Puli-Humriban. A merényletben sem katona, sem civil nem sérült meg. A katonákat a magyar bázistól 5 kilométerre, járőrözés közben érte a támadás.
Bővebben…

A hvg.hu hírportál úgy értesült, hogy a Terrorelhárító Központnak sikerült felvennie a kapcsolatot a Szudánban elrabolt magyar túsz fogvatartóival. Papp Istvánt, az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) magyar békefenntartóját október hetedikén rabolták el ismeretlen fegyveresek a darfúri El-Fasherból.
Bővebben…

Bármelyik percben kitörhet egy indonéziai vulkán. A Merapi tűzhányó környékén a legmagasabb készültségi szint van érvényben, a vulkanikus hegy lejtőin élő több ezer embert kitelepítették.
Bővebben…

Akár a napi 400 millió eurót is elérheti a sztrájkok okozta kár Franciaország gazdaságában – jelentette ki hétfőn a francia pénzügyminiszter. Franciaországban az elmúlt napokban milliók vonultak utcára tiltakozván a nyugdíjkorhatár tervezett emelése ellen.
Bővebben…

Hamid Karzai afgán elnök elismerte, hogy egyik tanácsadója készpénzt kapott Irántól. Az államfő egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy az iráni kormány évente általában egy-két alkalommal, 500 ezertől 700 ezer euróig terjedő összeggel támogatja Afganisztánt.
Bővebben…

A haiti egészségügyi hatóságok szerint stabilizálódik a kolerahelyzet az országban. A járványban eddig 250-en vesztették életüket, és már több mint háromezer embert fertőzött meg a betegség. A hatóságok szerint viszont vasárnap óta már nem növekszik az újonnan regisztrált betegek száma.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik