Belföld

Klasszikusok – Hétvégi ajánló

Három műfaj klasszikus értékeit kínáljuk a következő napok programjául, olyan koncerteket, ahol az együttmuzsikáló művészek egyfajta számvetést is adnak eddigi pályájukról.

Szűcs Judit jubileumi gálakoncertje a művésznő 30 éves „fennállását” ünnepli olyan vendégek társaságában, mint Tátrai Tibor, Szűcs Antal Gábor és az X-band, Závodi Gábor vezetésével.

A november 10-én a Pesti Vigadóban sorra kerülő eseménynek rangos vetélytársa is támadt, mégpedig az Operaház jótékony célú díszhangversenye révén, amely a budapesti Operabarát Alapítvány szervezésében, Izraeli-Magyar Operagálaként várja az érdeklődőket. A többek között Anatolij Fokanov, Gál Erika, Hágai Katalin és Felix Livshitz fellépésével fémjelzett eseményen – Catalanitól Gershwinen keresztül Pucciniig – népszerű operaslágerek egész sorát hallhatjuk majd.

Komolyzenei élményt kínál a Semmelweis Vonósnégyes november 11-i fellépése is: a Nemzeti Táncszínház épületében Bach-, Haydn-, Chopin- és Schumann-dallamok csendülnek fel a zenekar és neves vendégművészek tolmácsolásában.

A könnyedebb műfajok kedvelőinek végezetül hadd ajánljunk egy kis dzsesszmuzsikát: november 8-án az IBS színpadán a Vukán Trió lép fel. A Vukán György, Berkes Balázs, Balázs Elemér összetételű „banda” vendége a műfaj értőinek körében üstökös tehetségként emlegetett Vadon Irén lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik