Nagyvilág

Obama kudarca, szerbiai földrengés, robbanó levelek [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Az eddig ellenzékben lévő Republikánus Párt megszerezte a többséget a szövetségi képviselőházban megtartott félidős választásokon az Egyesült Államokban. A kormányzó Demokrata Párt, amelynek Barack Obama is a tagja, sikerült megtartania többségét a szenátusban. A választási eredmények nem hoztak meglepetést, de jelentős csapást jelentenek Obamának, illetve pártjának.
Bővebben itt és itt.

Az Athénban postára adott levélbombák nem hozhatók kapcsolatba egyetlen nemzetközi terrorszervezettel sem – jelentette ki Dimitrisz Drucasz görög külügyminiszter. Eközben a hét elején érkezett levélbombák miatt Görögország 48 órára leállította a postai levelek mozgását.
Bővebben itt és itt.

A dél-koreai haditengerészet figyelmeztető lövéseket adott le szerdán egy észak-koreai halászhajóra a két ország tengeri határa környékén. Hat napon belül ez már a második határincidens Észak és Dél között.
Bővebben…

Legalább két halálos és ötven sérült áldozata van a szerda hajnali szerbiai földrengésnek. Érezni lehetett az első nagy rengést az egész országban. Több városban az emberek ijedtükben kiszaladtak az utcára.
Bővebben…

Kalifornia állam lakossága elutasította a marihuána élvezeti cikként történő legalizálását a félidős választásokkal egy időben tartott népszavazáson. Kalifornia lett volna az első amerikai állam, ahol engedélyezték volna a cannabis használatát, sőt az önkormányzatok jogkörébe utalták volna kereskedelmének engedélyezését is.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik