Foci

Kétgólos hátrányból nyert a Barcelona

Lionel Messi (lionel messi, )
Lionel Messi (lionel messi, )

A katalán labdarúgócsapat 2-0-ra is égett a Villarreal otthonában, de végül fordított és nyert a spanyol bajnokság 35. fordulójában. Két hazai öngól után Lionel Messi lőtte a győztes találatot.

Amint arról írtunk, az Atlético Madrid és a Real Madrid is nyerni tudott a hétvégén, így az FC Barcelona is győzelmi kényszerben lépett pályára az európai kupaporondra hajtó Villarreal otthonában. A találkozó előtt a Barca korábbi vezetőedzőjére, a pénteken elhunyt Tito Vilanovára emlékeztek.

A Sárga Tengeralattjáró jól megszervezett csapattal fogadta gránátvörös-kék ellenfelét, ennek köszönhetően szűk egy óra játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak.


Lionel Messi szerezte a győztes gólt
Fotó: Europress Fotóügynökség

Innen is volt visszaút Gerardo Martino fiainak, akik a szerencsével sem álltak hadilábon: a 78. percre sikerült eltüntetni a két csapat közti különbséget, ám mind a két találat öngólból született, előbb Paulista Gabrielről pattant a labda a saját kapujába, majd a menteni igyekvő Musacchio csúsztatott a rossz hálóba. A győztes gól megszerzéséhez már nem kellett hazai segítség a Barcának, egy szépen végigjátszott akció végén Lionel Messi maradt üresen a tizenhatoson belül, az argentin pedig nem is hibázott, higgadtan értékesítette a ziccert.

Győzelmével a Barcelona feljött a második helyre, hátránya négy pont az Atlético Madrid mögött. A Real egy meccsel kevesebbet játszott riválisainál.

Eredmény – La Liga, 35. forduló

Villarreal – FC Barcelona 2-3 (1-0)
Gólszerzők: Cani (45+1)., Trigueros (55.) illetve Paulista Gabriel (65. – öngól), Musacchio (78.), Messi (83.)

Videó – A Barcelona győzelme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik