Belföld

Xerox DocuColor 6060

A Xerox Corporation új digitális nyomdagéppel bővíti piacvezető DocuColor terméksorozatát, amely komplex, magas nyereséget biztosító nyomtatási feladatok ellátására képes a nap 24 órájában.

A Xerox DocuColor 6060 digitális színes nyomtató berendezés a kereskedelmi, üzemi nyomdák és gyorsnyomtató műhelyek nyereségtermelő képességét fokozza azáltal, hogy alkalmas egyedi brosúrák, egyéni dokumentumok és egyéb nyomtatási feladatok elvégzésére. A berendezés kiváló képminőséget és a papírféleségek széles választékának felhasználását biztosítja.

“A DocuColor 6060-nal ügyfeleink a megbízások szélesebb körére, nagyobb mennyiségére és magasabb szakmai színvonalára mondhatnak “igen”-t.” mondta Gerhard F. Moll, a Xerox színes megoldások üzletágának első elnökhelyettese”.

A DocuColor 6060 kiegészíti a digitális színes nyomtatók sikeres DocuColor 2000 sorozatát, amelyekből a Xerox több, mint 5.000 berendezést adott el a két évvel ezelőtti bevezetés óta. A DocuColor 6060 még fejlettebb tulajdonságokkal rendelkezik, termelékenysége és szakmai képességei azokat az ügyfeleket győzik meg igazán, akiknek egy “igásló” teljesítményét nyújtó digitális nyomdagépre van szükségük. A Xerox a DocuColor 6060 berendezésnél fejlesztésénél a szolgáltatási költségek további csökkentésére és az üzemidő meghosszabbítására törekedett azáltal, hogy megnövelte a két szervizelés közötti üzemelési ciklusok tartamát, és az ügyfél által cserélhető kellékanyagok körét. A digitális színes megbízások eddigi gyakorlatával ellentétben, a DocuColor 6060 nem hasonlít azokra a gépekre, amelyeknél a névleges sebesség drámaian csökken a nagysúlyú papírokra történő kétoldalas nyomtatás esetén. A nyomtatási sebesség ezeknél az anyagoknál – a papír súlyától és méretétől függően – akár 50%-kal is meghaladhatja az előző Xerox-modellek sebességét.

A DocuColor 6060-as nyomdagép azon kevés berendezések egyike, amelyek a papír- és anyagféleségek igen széles skálájánál alkalmazhatók a könnyűektől egészen a 300 g/m2 súlyú papírokig. A papírok teljes választéka betölthető a négy “univerzális” tálca (kettő alaptartozék és kettő tetszőleges) valamelyikébe. Ez lehetővé teszi akár négy különböző papírfajta automatikus használatát egy feladaton belül, vagy akár 8.000 lap betöltését egyszerre, ami példa nélküli. A megnövelt papírkapacitás, valamint az a lehetőség, hogy működés közben cserélhető a toner és pótolható a papír, gyakorlatilag non-stop, folyamatos nyomtatást tesz lehetővé.

A nyomtatóberendezéshez három nagyteljesítményű vezérlő közül választhatunk, ezek: az EFI EXP6000, a Creo CXP6000 és a Xerox DocuSP 6000XC. A vezérlők biztosítják, hogy az ügyfelek könnyen integrálják a digitális nyomtatókat meglévő munkafolyamataikba, megőrizve korábbi berendezéseiket és megtakarítva az átképzési időt és költségeket. A DocuSP, a Xerox közös vezérlője most 23 termelő-nyomtató motort szolgál ki, köztük a DocuTech, DocuPrint és DocuColor típusokat.

A digitális színes nyomtató 60 teljes négy-színes oldalt nyomtat percenként illetve 3.600 képet óránként, felbontása 600×600 dpi nyolcbites teljes színmélységgel. Fokozott színkonzisztenciát, valamint tökéletes elő-hátoldali regisztert biztosít.

A Xerox DocuTech-hez hasonlóan az új digitális nyomtató is megfelel a Xerox Dokumentum Kötészeti Architektúrájának (DFA), amely olyan specifikációkat foglal magában, amelyek a külső forgalmazók számára is lehetővé teszik, hogy további termelékenységnövekedést és üzemi nyereséget biztosító kiegészítő berendezéseket fejlesszenek ki a rendszerhez. A DocuColor 2000-es sorozathoz rendelkezésre álló kiegészítő berendezések teljes választéka – többek között a rendszerbe illő irkafűző és egy fedőlap hőkötő- a DocuColor 6060-as berendezéshez is rendelkezésre áll. Mindez biztosítja a teljes körű működést és lehetővé teszi a korábbi berendezések megőrzését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik