Belföld

Zöld út a Computer Associates biztonsági szoftvereinek

A Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatósága (MKGI), a Computer Associates International Inc. (CA), valamint a Számítástechnikai és Ügyvitelszervező Rt. (SZÜV) által megkötött szerződés keretében, a közbeszerzési intézmények az év végéig 100 millió Ft értékben vásárolhatnak a világ vezető szoftverházának biztonsági termékeiből.

A Computer Associates International Inc. (CA) és a Számítástechnikai és Ügyvitelszervező Rt. (SZÜV) a mai napon sajtótájékoztató keretében hozta nyilvánosságra annak a közelmúltban a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatóságával (MKGI) aláírt keretszerződésnek a részleteit, amely 2002 végéig a CA eTrust biztonsági szoftvereinek 100 millió Ft értékben történő szállítását teszi lehetővé. A keretszerződés értelmében a közbeszerzés alá tartozó intézmények az elérhető legkedvezményesebb áron juthatnak hozzá a CA vezető internetes biztonsági megoldásaihoz. Az eTrust InoculateIT, az eTrust Content Inspection, az eTrust Intrusion Detection és az eTrust Firewall megoldások alkalmazásával biztosítható a számítógépes rendszerek teljeskörű védelme, a legelterjedtebb és legkártékonyabb veszélyforrások, így a vírusok, a káros mobil kódok és az internetes betörési kisérletek ellen. Az egymással integráltan működő eTrust termékek a biztonsági rendszerek adminisztrációs, felügyeleti és karbantartási feladatait is jelentősen leegyszerűsítik, megkönnyítve ezáltal a felelős informatikai szakemberek számára rendszereik “kézbentartását”.

Napjainkban az internetes kommunikációs közeg előnyeinek széleskörű kihasználása mellett nélkülözhetetlen, hogy hálózatra kötött számítógépeink megfelelő védelemmel rendelkezzenek a “világháló” rosszindulatú használóival szemben. Földrajzi helyzetünktől, tevékenységi körünktől vagy az alkalmazott hardver és szoftver platformtól függetlenül a vírusok, a hackerek és számos további veszélyforrás potenciális célpontjai vagyunk a nap 24 órájában.
Az MKGI arra vonatkozó kezdeményezése, hogy a közbeszerzés keretébe tartozó intézmények minél szélesebb körben és kedvezményes áron férhessenek hozzá a legfejlettebb IT biztonsági megoldásokhoz, megegyezik a CA üzletpolitikájával. Ennek megfelelően az OLP (Open License Program), majd az MLP (Master License Program) és legújabban pedig a GLP (Government License Program) programok keretében, a kormányzati és oktatási intézmények évek óta kiemelt kedvezményt élvezhettek a CA termékek megvásárlásakor. A keretszerződés lehetővé teszi, hogy a garantált legalacsonyabb piaci ár kedvezménye mellett a felhasználók további jelentős előnyöket élvezhessenek a SZÜV, mint preferált szállító által nyújtott emeltszintű – tanácsadási, implementációs, oktatási és support – szolgáltatások révén. A SZÜV a CA eTrust termékek magyarországi Support Partnereként számos referenciával rendelkezik mind a kormányzati, mind a magánszektorban, összességében több tízezer végponton garantálva a biztonságos üzemeltetést.

A Computer Associates-ről:
A Computer Associates International, Inc. (NYSE: CA) fejleszti Az eBusiness Menedzsment Szoftvert. A CA világszínvonalú megoldásai az eBusiness menedzsment minden területét lefedik az alábbi vezető iparági márkanevek keretében: Unicenter – infrastruktúra menedzsment, eTrust – IT biztonság menedzsment, BrightStor – tárolókapacitás menedzsment, CleverPath – portal és üzleti inteligencia technológia, AllFusion – alkalmazás életciklus menedzsment, Advantage – adatmenedzsment és alkalmazás fejlesztés, Jasmine – objektum-orientált adatbázis technológia. Az 1976-ban alapított CA jelenleg a világ több mint 100 országában szolgálja ki ügyfeleit, köztük a Fortune 500 vállalatainak 99%-át. További információért kérjük látogassa meg a http://ca.com honlapot.

A SZÜV Rt.-ről:
A SZÜV Rt. egyike a hazai informatika legpatinásabb vállalkozásainak. A legnagyobb magyar számítástechnikai cég története 1951. tavaszára nyúlik vissza. 1995-től a társaság fő üzleti területei a komplett informatikai megoldásszállítás, a számítástechnikai eszközök kiskereskedelmi értékesítése a hozzákapcsolódó szolgáltatásokkal és az oktatás. A SZÜV Rt. jegyzett tőkéje 1,105 milliárd forint, jelenleg közel 400 alkalmazottal, országos hálózatán keresztül, 15 megyeszékhelyen szolgálja ki ügyfeleit. A SZÜV Rt. célja, a vevői igények felmérésével a hosszú távú, minőségi szolgáltatás megvalósítása, ügyfeleinek elégedettsége. A cég üzleti stratégiája olyan piacvezető IT (információs technológia) megoldások szállítása, amelyek jelentősen növelik a vállalkozások üzleti eredményeit. A stratégiai célok elérését a társaság három fő üzletága, a számítástechnikai eszközök értékesítése, az informatikai szolgáltatások és az oktatás segíti. Kérjük látogassa meg honlapunkat, ahol cégünkről és szolgáltatásainkról további információval szolgálunk: www.szuv.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik