Élet-Stílus

Denevér, cumival

Ha már követitek egy ideje a Napi Cukit, akkor láthattatok nálunk fekete repülőkutyát, és tisztában vagytok azzal is, hogy a bőregerek igenis lehetnek cukik. Most egy kis vörös mutatkozik be.

Ruby-t szó szerint az út szélén hagyta az anyja, de nem önszántából. A szörnyű igazság ugyanis az, hogy a csepp repülőkutya és szülője között még ott volt a köldökzsinór, mikor az utóbbit elütötte egy autó. A kicsi szerencsére ezek után szakszerű gondozásba került, és szépen fejlődik.

Az elárvult repülőkutyák többnyire jól viselik az emberi gondoskodást, és az esetek többségében sikerül őket felnevelni, majd a megfelelő időben szabadon engedni. Mindössze pár nap alatt szoros kötődést alakítanak ki gondozójukkal, határozottan igénylik az érintést, simogatást. Ez a ragaszkodás egyáltalán nem meglepő: normális esetben életük első 4-5 hetét folyamatosan anyjuk emlőire tapadva töltik. Ez egyben megmagyarázza azt is, miért láthattok a Ruby szájában folyamatosan cumit. Az árvát jövő nyáron engedik majd szabadon, fajtársai közé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik