Belföld

8 év, 24 gyermek, több mint fél milliárd vendég

Számokban kifejezve így foglalható össze röviden Magyarországon nyolcadik születésnapját ünneplő Tesco-Global család története.

A Tesco família 1994-ben érkezett hazánkba és nyugodtan kijelenhetjük, hogy nem bánják, hogy még a nagyszülőket is hátrahagyva próbáltak szerencsét a Kárpát-Medencében. Ma már itt is nagy a család, jelenleg huszonnégy gyermek van az egész ország területén. Vannak köztük nagyok, nagyobbak és még nagyobbak. A legidősebb pont akkor született, amikor a család megvetette a lábát hazánkban. Ma Őt is ünnepeljük, de hogy színfalak mögé lássunk, kezdjük mindjárt az elején.

A család feje a század elején Angliában álmodta meg az Ő saját kisdedét, talán úgy, mint Geppetó apó Pinocchiót. Bár ez a csemete egyáltalán nem volt ember formájú, leginkább egy kis ABC-re hasonlított, ahogy ott ácsorgott a ködös Albionban. Ma már tudjuk, a család nagy utat tett meg mire ide ért a nem mindig napsütötte Magyarországra. Az elején még ők sem gondolták komolyan, hogy a gyermekek ekkora sikert érnek el az új hazában, de mint az a bizonyítványukból is kiderül, a kétségek már a múlté.

Lássuk tehát a bizonyítványt:

A legnagyobb brit befektetőnek számító Tesco-Global Rt. jelenleg több, mint 11.000 munkavállalót alkalmaz és körülbelül 1200 magyar beszállítóval dolgozik együtt. Beruházásainak értéke csak Magyarországon, körülbelül 10.000 forintot jelent minden egyes magyar lakosra számítva. Hetente 1 millió vásárlót 30.000-50.000 termék fajtával csalogat be áruházaiba. És ez csak a “bizonyítvány”.

Ebből is tisztán látszik, hogy az ifjoncok, zsenge koruk ellenére jókora összeggel támogatják a családi költségvetést. Egészen egyértelmű, hogy a szülők elégedettek, és nem lankad a családgyarapítási kedvük sem. Már most tudható, hogy csak ebben az évben további 3 testvérrel szeretnék gyarapítani a már, így sem kicsi magyar Tesco családot.

Addig is, míg meg nem születnek az új testvérek, a tisztelt Tesco család ünnepel, ünneppel minden egyes gyermekében. Buli van Budapesttől, Győrön át, Nagykanizsától egészen Debrecenig az egész ország területén, minden Tesco áruházban.

A Tesco családnak világszerte 1000 gyermeke, 10 országban pedig (Európában és Ázsiában) 240.000 segítője van kik a ház körüli munkában tevékenykednek, hogy minél sikeresebben működjön a családi üzlet. A család üzemelteti a világ legnagyobb Internet alapú vásárlási portálját, melynek már több, mint 2 millió regisztrált ügyfele van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik