Belföld

Tízmilliót érnek a sorozatrablók

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Bűnügyi Főosztály Különleges Ügyek Osztálya büntetőeljárást folytat fegyveresen elkövetett rablás miatt ismeretlen tettesek ellen.

A bűnözők 2010. július 12. és 2011. április 01. között Budapest több kerületében, illetve Dunakeszi és Nagytarcsa területén nyolcszor támadtak rá a postához érkező pénzszállító cég alkalmazottaira, illetve utoljára a hivatal munkatársaira. Eddig több mint 100 millió forintos kárt okoztak, és 8 darab lőfegyvert tulajdonítottak el – írja a police.hu.

A tettesek több bűncselekményhez a Bp. IV. kerületből a sértett figyelmetlenségét kihasználva 2011. március 17-én a reggeli órákban eltulajdonított LIL-742 frsz-ú, sötétkék színű Opel Astra G típusú gépkocsit használták, melyre alkalmanként a szintén lopott KYH-432 forgalmi rendszámot is felhelyezték.

A Nemzeti Nyomozó Iroda várja azok jelentkezését, akik a bűncselekményhez használt gépkocsi eltulajdonításával, annak 2011. március 17-ét követő használójával, tárolási helyével, a bűncselekmény-sorozat elkövetőivel vagy az eltulajdonított pénzkazetták, lőfegyverek helyével kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, jelentkezzen a 06-1/428-9257-es telefonszámon, vagy tegyen bejelentést az ismert 107 és 112 segélyhívó számokon, valamint a Telefontanú 06-80-555-111-es zöld számán keresztül.

A bejelentő kilétét – kérés esetén – mindvégig bizalmasan kezelik. Az ügyben az országos rendőrfőkapitány az elkövetők azonosítását eredményező információ szolgáltatójának nettó 10 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik