Belföld

Félmillió forint két rablóért

Félmillió forintot ajánlott fel a budapesti rendőrfőkapitány annak, aki egy rablás miatt körözött férfi és egy nő nyomára vezeti őket - közölte a rendőrség.

A felhívás szerint a 35-40 év körüli férfi és a 30 év körüli nő még tavaly júliusban rabolt ki egy pénzintézetet a főváros XI. kerületében, a Fehérvári úton. Feltehetően fegyverrel megfenyegették az alkalmazottakat, és készpénzt követeltek. A pénztáros teljesítette a követelést; a támadók elmenekültek, de a helyszínen hagytak egy dobozt, amelyről azt állították, hogy bomba. Később kiderült, hogy a doboz nem tartalmazott robbantásra alkalmas eszközt.

A rendőrség azóta keresi a rablókat, akikről annyit közöltek, hogy egyikük egy 165-170 centiméter magas, vékony, sportos testalkatú nő, aki az elkövetéskor világos, hosszú ujjú felsőrészt, fekete színű nadrágot, piros színű baseballsapkát, valamint fekete napszemüveget viselt; a férfi körülbelül 190 centiméter magas, izmos testalkatú, vastag bajuszú, a rabláskor khaki színű, hosszú ujjú felsőrészt és sötét nadrágot, terepszínű katonai jellegű kalapot, valamint sötét napszemüveget viselt – olvasható a közleményben.

Budapest rendőrfőkapitánya bruttó 500 ezer forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. Az összeg annak fizethető ki, aki “a férfi elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során tanúként ismerteti” – írták. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi – fűzték hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik