Kultúra

Napi filmajánló — hétfő

Ma könnyed műsoroktól indulunk, és nem is távolodunk el tőlük nagyon, így is teszünk egy kört Burt Reynoldstól Majkán át Mácsai István festőig.

Szegény hétfő közutálatnak örvend, ezért úgy döntöttem, megpróbálom a nap szórakoztató oldalát kiemelni, ez a televízió kapcsán amúgy sem tűnik lehetetlen feladatnak. Rendhagyó módon rögtön egy egész csatornát ajánlok megtekintésre, a Nóta TV bonyolult műsorstruktúrája az ébredés nótaszóra-reggeli nóta-délelőtti nóta-jó ebédhez szóljon a nóta-délutáni nótacsokor-esti nóta-elalvás nótaszóra mintát jelenti, így ha hazai dallamvilágra fáj a fogunk, gyerünk, irány a Nóta TV.

Ha még munkába indulás előtt szeretnénk nézni valami érdekeset, 5:10-kor a Viasat3-on az Állítólag… (leánykori nevén Mythbusters) epizódja többek közt azzal foglalkozik, lehet-e hanggal tüzet oltani. Amennyiben igen, a megannyi kiesett megasztáros és x-faktoros máris szakmával távozott a megmérettetésről.

A későn kelők amúgy is boldogok, hogy nem kell iskolába-munkahelyre menniük, így ők vélhetően nem ellenkeznek egy kis kora 80-as évekbeli humor ellen: a Viasat3-on 11:00-kor indul a Tollas futam. A nem túl magasröptű alkotást (egy Burt Reynolds által alakított, kissé egyszerű lélek autóversenyzőt egy csibekombinát tulajdonosa akar felhasználni marketingeszközként) az a Hal Needham rendezte, akinek a két Ágyugolyófutamot is köszönhetjük (láthatóan az autóversenyre volt rákattanva), ezenkívül a Smokey és a bandita hatrészes filmfolyamot – vérbeli középfajú B-filmek ezek némi romantikával, úgynevezett humorral, benzingőzzel, legtöbbször Burt Reynolds főszereplésével.

Ne szakítsuk félbe az IQ-felezési napi tevékenységünket, a végső csapást az agysejtekre a TV2 új szórakoztató műsora, az Ezek megőrültek! méri. Majka és Rákóczi Ferenc vezetésével lehet majd kárörvendeni különböző évjáratú celebek irányított csetlés-botlásán – amúgy elgondolkodtunk-e már azon, hogy negatív sztárnak (vagyis szép, mint Fekete Pákó és Kiszel Tünde találkozása Bikicsunájjal a boncasztalon) lenni kissé jobb üzlet e honban, mint valóban kiemelkedőt alkotó nagyságnak? De vissza a komolyabb dolgoktól, koncentráljunk a fenékre ülős-tortadobálós valóságra – 19:05-kor indul a nagy celeb-tortúra.

Estére azért alternatívát kínálok fel, az igazán kitartóak – akik egy egész napot kibírnak lényegesebb agytevékenység nélkül -, illetve a fáradtan hazaérkezők, és megpihenni vágyók dönthetnek az RTL Klubon 22:20-ös kezdetű Showder Klub mellett, ahol is a vérbeli Maksa Zoltán-követőtől Kőhalmi Zoltánig a humor megannyi formája kap pár percet – a változatosság gyönyörködtet. De a még szellemileg frissek, illetve a későn ébredők és a képzőművészet iránt mérsékelt ellenszenvet tanúsítók kapnak is egy esélyt: a Duna TV-n „Ilyen embernek is köll lenni” címmel portréműsor lesz 22:25-től látható Mácsai Istvánról, a 2005-ben eltávozott festő fotórealista képei mellett a művészetében is megjelenő humorát is érdemes megismerni, s így a nap legerősebb motivumához, a szórakozáshoz sem leszünk hűtlen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik