Belföld

A NAV a mûmellre is figyel

Saját zsebre dolgozó plasztikai sebészt leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy elõkészített akcióban.

A Népszabadság szerint nem nem szokványos húzás volt az APEH utódszervezetétõl, hogy próbavásárlást tartott egy neves plasztikai sebésznél.

A NAV egyik munkatársa szépészeti beavatkozásra jelentkezett be. A beavatkozás elõtt 900 ezer forintot adott a doktornak, amirõl számlát nem kapott. A mûtét elmaradt, a revizorok felfedték magukat. Késõbb a betegjogok maximális tiszteletben tartása mellett „anonimizált adatgyûjtést végeztek a magánklinikán mûködõ cégnél a leleplezett doktor tényleges betegforgalmának és valós bevételének a megállapítása érdekében”. Eddig az derült ki, hogy az orvos az elmúlt húsz hónapban száz mûtétet végzett. Nem tudni, hány esetben adott számlát, a NAV ellenõrei – közleményük szerint – az ellenõrzéskor egyetlen számlatömböt sem találtak a rendelõben. Az adóhatóság mindezek ismeretében átfogó ellenõrzést tartott az orvos vállalkozásánál.

A NAV közölte: a jövõben hasonló ellenõrzésekre számíthatnak a plasztikai sebészek mellett például a fogorvosok, és általában a luxus­szolgáltatásokat kínáló vállalkozások – írja a lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik