Belföld

150 lõszer volt a romonyai gyilkosnál

A rendõrség szerint kivégzés történt a baranyai Romonyán: a kettõs gyilkosság feltételezett elkövetõje szerelemféltésbõl több lövéssel oltotta ki élettársa és annak új barátja életét.

Fellegi Norbert, a Baranya Megyei Rendõr-fõkapitányság bûnügyi osztályvezetõje csütörtökön Pécsen sajtótájékoztatón elmondta: a 44 éves román állampolgárságú, magyar nemzetiségû gyanúsított a napokban tudta meg, hogy 37 éves ügyvéd élettársának új barátja van. Kapcsolatuk helyreállítását többször életveszélyes fenyegetéssel próbálta elérni, azt is mondta a nõnek, hogy “ki fog tárazni”. Az élettárs azonban hajthatatlan volt.

Az egyik pécsi vállalat logisztikai igazgatójaként dolgozó elkövetõ képzett sportlövõ, több fegyvere is volt. Szerda este egy kilenc milliméter kaliberû pisztolyt, két tárat, 150 lõszert és egy amerikai gyártmányú harci kést vett magához, autóba ült, és ahhoz a romonyai házhoz hajtott, ahol élettársa és 36 éves paksi, szintén ügyvéd barátja tartózkodott.

A gyanúsított figyelte a házat, majd átmászott a kerítésen, betörte a bejárati ajtó ablakát, benyúlva elfordította a kulcsot, és kinyitotta az ajtót. A házban rövid szóváltás után elsõként a férfival, majd a menekülni próbáló nõvel végzett. Utóbbi elõször a házban, a lábán sebesült meg, a halált okozó lövések már a kertben érték.
Fellegi Norbert azt mondta: kivégzés történt, a férfi mindkét áldozatára sokszor rálõtt, és számos alkalommal találta el õket.
A bûnügyi osztályvezetõ hozzátette, már a bûncselekmény elkövetése alatt bejelentés érkezett a rendõrség ügyeletére, hogy lövéseket hallani a házból. A körzeti megbízott egy percen belül a helyszínre ért, õt látva az udvaron tartózkodó gyanúsított bement, és bezárkózott a házba.

Közben a barátja, majd maga a feltételezett gyilkos is hívta a rendõrséget. A férfi elmondta, mit tett, és közölte, hogy véget vet a saját életének is, de az ügyeletessel folytatott beszélgetés során letett errõl a szándékáról. A rendõr negyven percen át tartotta szóval, a gyanúsított végül kiment a házból, és megadta magát a rendõrség helyszínre érõ akciócsoportjának.

Fellegi Norbert elmondta, hogy a férfi részletes beismerõ vallomást tett, e szerint tettét a szerelemféltés és a bosszú motiválta. Több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják, õrizetbe vették, és kezdeményezték elõzetes letartóztatását.
Az osztályvezetõ kitért rá: vizsgálják az elõre kitervelt szándékot és az aljas indokot is. Ha a gyanúsított bûnössége bebizonyosodik, tényleges életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújtható.

Hajdu István, a Pécsi Városi Bíróság elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a bíróság szombaton dönt a gyanúsított elõzetes letartóztatásáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik