Belföld

Sukorótól Moszkváig

Már Császy Zsolt, az MNV volt értékesítési jogi igazgatója is gyanúsított a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség eladásának ügyében – értesült a Magyar Hírlap.

Gyanúsítottként idézte be csütörtöki kihallgatásra a Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ (MNV) Zrt. volt értékesítési jogi igazgatóját a Központi Nyomozó Fõügyészség a volt moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség (Kerki) épületének eladása ügyében folyó nyomozás keretében.

A Magyar Hírlapnak a sukorói kaszinóberuházás miatt is gyanúsított Császy Zsolt nem tudta megmondani a mostani gyanúsítás pontos tárgyát, mondván, az nem szerepel az értesítésben, ám emlékeztetett, korábban már tanúként kihallgatták a nyomozó ügyészek.

A vádhatóság gyanúja szerint törvénytelen, és az államnak csaknem hétmilliárd forintos kárt okozott a moszkvai ingatlan eladása, ezért különösen jelentõs vagyoni hátrányt okozó hûtlen kezelés bûntette miatt rendeltek el nyomozást. Ezzel kapcsolatban korábban a Gyurcsány-kormány több tagját is meghallgatták már – emlékeztet a napilap.

A 2009 novembere óta zajló büntetõeljárásnak eddig három gyanúsítottja volt: Tátrai Miklós, az MNV volt vezérigazgatója, Székely Árpád volt moszkvai nagykövet és Fekszi Márta, aki az ügylet idején külügyi államtitkárként tevékenykedett.

Az orosz fõügyészség utasítására a helyi rendõrség azt vizsgálja, miként vásárolhatta meg egy moszkvai minisztérium csaknem az eredeti ár hétszereséért az egykori kirendeltség épületét egy közvetítõcégtõl. A 17 ezer négyzetméteres ingatlanon korábban 3,5 milliárd forintért adott túl Magyarország – írja a Magyar Hírlap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik