Belföld

90 millió forint feketére festett papírokért

Feketére festett papírokért 90 millió forintot csalt ki egy vállalkozótól egy kameruni származású magyar állampolgár - írja a Népszabadság.

Az ügyben a közelmúltban fejezte be a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda dél-dunántúli kirendeltsége. F. A. Ivo – akit még márciusban fogtak el különösen nagy kárt okozó csalás gyanúsítottjaként – az interneten keresett olyan tehetõs vállalkozókat, akik kamionokkal, munkagépekkel kereskedtek.

Felhívta õket, és azt mondta, készpénzért vásárolna, azonban a személyes találkozóra pénz helyett egy kis méretû lezárt széfet vitt magával. Ebben az 500 eurós bankjeggyel azonos méretûre vágott fekete papírlapok voltak kötegelve, nejlonba csomagolva.

A Népszabadság szerint elsõre senki sem hitte el, hogy a széf egy afrikai bankban biztonsági okokból feketére festett bankjegyet tartalmaz, amíg F. A. Ivo egy kisüveg vegyszerrel meg nem tisztított egy ötszázast. Ennek hatására egy vállalkozó közel 90 millió forintot adott a kameruni magyarnak a festékre. Egy másik vállalkozó az utolsó pillanatban lépett vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik