Belföld

Téglával dobálózott – 9 évet kaphat

Kilenc év börtönbüntetésre ítélte emberölésért és súlyos testi sértés kísérlete miatt a Somogy Megyei Bíróság azt a fonyódi nőt, aki tavaly téglával fejbe vágta az élettársát, majd annak apjához is hozzávágott egy téglát.

Vadócz Attila, a bíróság sajtószóvivője elmondta, hogy a pár “italozó életmódot” folytatott. Arról is beszámolt hogy a halálos kimenetelű veszekedésre azért került sor tavaly júniusban, mert a 39 éves, fonyódi Ágoston Józsefné nem főzött ebédet a hazatérő párjának, aki ezért megverte. Az asszony ezen annyira feldühödött, hogy amikor hátat fordított neki az élettársa, felkapott egy téglát és azzal fejbe vágta.

A férfi lefeküdt aludni, de másnap már nem tudott felkelni. Koponyalapi törést és agyzúzódást szenvedett, ami miatt kórházba került, és egy hónappal később belehalt sérüléseibe.

Az asszony nem kímélte az élettársa apját sem, aki beleszólt a vitájukba: hozzávágott egy téglát. Az idős embert csak súrolta a tégla, ezért könnyű, horzsolásokat szenvedett.

Mindezért a bíróság kilenc év börtönbüntetést szabott ki és az asszonyt tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíró enyhítő körülményként vette figyelembe az asszony büntetlen előéletét. A vádlott enyhítésért, az ügyész súlyosbításért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik