Belföld

Romagyilkosságok: tagad Pető Zsolt

Továbbra sem tesz vallomást és tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el a romagyilkosságok ügyének harmadrendű vádlottja a Pest Megyei Bíróságon folytatott tárgyaláson.

Pető Zsolt, aki a négy vádlott közül egyedül rendelkezik meghatalmazott védővel, már a nyomozati vallomásában sem kívánt meggyanúsítása után a galgagyörki, a piricsei és a tarnabodi támadásokról beszélni. Az első- és a másodrendű vádlott nyomozati vallomásában, amelyet a Kiss testvérek az előző tárgyalási napokon is fenntartottak, bűntársként nevezték meg Pető Zsoltot.

A harmadrendű vádlott a nyomozati vallomásában részletesen beszélt személyi körülményeiről: a cukrász végzettségű, garázdaság miatt pénzbüntetésre ítélt férfi biztonsági őrként dolgozott bankokban, sorkatonai szolgálata alatt pedig határvadász volt.

Pető Zsolt a folytatólagos kihallgatásokon minden gyanúsítás ellen panasszal élt, azt hangoztatva, hogy nem követett el bűncselekményt. A pénteki tárgyaláson felolvasott vallomásai egyikére sem tett észrevételt, így tagadva továbbra is, hogy a besenyszögi fegyverrablásban, a nagycsécsi és a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosságban, a kislétai emberölésben részt vett volna tettesként.

Nyomozati vallomása szerint a besenyszögi fegyverrablással kapcsolatban is mindössze annyit mondott: azt sem tudja, hol van Besenyszög. A 2008. március 7-i besenyszögi fegyverrablással összefüggésben ellene feltárt bizonyítékokra pedig Pető Zsolt úgy reagált: a helyszínen rögzített lábnyom nem az övé, mivel a lábmérete 45-46-os, a lenyomat pedig ennél kisebb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik