Kultúra

Amerikai énekesnő magyar cipőben

Alighogy végzett a MOME-n, Káldy Juli máris a hipertrendi Zola Jesusnak készít lábbeliket, aki még Pestre is elutazott a tervezőlány kedvéért.

A nem túl mainstream zene és az haute couture divat világát figyelemmel követők talán tudják már, hogy az orosz–amerikai énekesnő, Nika Roza Danilova – ismertebb nevén: Zola Jesus – egy ideje már rákattant Káldy Júlia cipőkreácóira. Az ifjú magyar tervezőnőt – aki még csak tavaly végzett a MOME-n, de óriási szerencséjére már abban az évben bemutatkozhatott a London Fashion Week-en, miután egy neves dizájner az ő lábbelijeit választotta ruháihoz – felkérte az énekesnő, hogy tervezzen neki is egy karakteres cipőt, de Júlia felajánlotta, hogy akkor már legyen rögtön egy kollekció. Mint kiderült, inspirációikban is közös nevezőn vannak, így összebarátkoztak, és semmi nem állhatott a rokon lelkek együttműködésének útjába.

„A Zola számára tervezett daraboknál fontos volt, hogy színpadon jól mutassanak. Tiszta, egyszerű formákat terveztem, világos tónusokkal, és mindehhez nagyon finom anyagokat használtam. A fellépőcipőkön túl terveztem még neki utcai viseletre is két modellt. A most készülő legfrissebb kollekciómból szintén fog viselni lábbeliket, amiket hamarosan személyesen fogok átadni neki” – árulta el Juli a Recordernek.

Ha kíváncsi a klipre, amiben a cipők bemutatkoznak, kattintson ide.

Forrás: Zola Jesus Káldy Juli cipőiben fehérbe borul (Recorder)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik