Belföld

Tízmilliós cigarettafogás

Egy nap alatt több mint tízmillió forint értékű csempészett cigarettára bukkantak a rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a rendőrség szerdán.

Kedd reggel a járőrök Tiszakóródon figyeltek fel két együtt haladó, gyanús gépkocsira. Az egyik járművet sofőrje hátrahagyta, őt nem sokkal később egy buszmegállóban találták meg – ismertette Fülöp Gergely, a térségi rendőr-főkapitányság szóvivője. Az autóban 5830 doboz ukrán zárjegyes cigarettát találtak, a cselekménnyel kapcsolatban két magyar állampolgárságú férfit állítottak elő.

A százados tájékoztatása szerint a délutáni órákban a kölcsei határrendészek Fehérgyarmat külterületén igazoltattak egy ukrán rendszámú gépkocsit, amelyből 4930 doboz cigaretta került elő. Este a rendőrök által megzavart csempészek a határ mellett hagytak hátra több mint ezer doboznyi dohányárut.

A lefoglalt cigaretta összértéke meghaladja a tízmillió forintot. Az eljárást valamennyi ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytatja – tette hozzá Fülöp Gergely.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik