Belföld

Börtön a fideszes politikusnak

Hat év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a B.-A.-Z. Megyei Bíróság Gergely Zsoltot, a megyei közgyűlés volt fideszes alelnökét, jelenleg elnöki tanácsadóját – írja a boon.hu.

A bíróság hat évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is, és 43 millió forint kártérítés megfizetését rendelte el. Az elsőfokú ítéletről maga Gergely Zsolt beszélt a sajtó képviselőinek – írja a portál. Azt mondta, fellebbezést nyújtanak be a Debreceni Ítélőtábla elé, mert nem követte el a terhére rótt bűncselekményt. Az ítéletről tájékoztatta a Fidesz vezetését, és egyben kérte tagsági viszonya felfüggesztését, illetve lemondott arról. Azt szeretné, ha a pártot nem érné emiatt semmiféle támadás.
Gergely Zsolt ellen hivatali vesztegetés miatt emelt vádat az ügyészség, mert a vádirat szerint a megyei önkormányzat tulajdonában lévő Nemzetközi Kereskedelmi Központ áron aluli eladásában egyezett meg két vállalkozóval, akik egyikétől cserébe 30 millió forinttal olcsóbban vásárolt építési telket, melyen lakóház is állt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik