Foci

Véget ért az átigazolási szezon

A Sport24 folyamatosan frissülő cikkben gyűjtötte össze a nemzetközi labdarúgás átigazolási piacának legfontosabb történéseit.

Lezárult az átigazolási időszak a nemzetközi labdarúgásban. Portálunk június vége óta követte a nemzetközi és a hazai piac mozgásait, ennek egyes elemei és főszereplői az alábbiakban követhetők.

Még az utolsó pillanatokban is kötöttek nagy volumenű üzleteket, amelyekről az alábbiakban napra pontosan adunk tájékoztatást.

Real Madrid – Everton – ROYSTON DRENTHE. A holland középpályást kölcsönadta a spanyol gárda Liverpoolba.

Manchester City: CRAIG BELLAMY visszatér Liverpoolba, a Manchesterben kegyvesztetté váló támadó két évre írt alá, már a mezszáma is megvan: a 39-es. SHAUN WRIGHT-PHILLIPS mindeközben úgy nyilatkozott a Sky Sportsnak, hogy Buzsáky Ákos együttesénél, a Queens Park Rangersnél folytatja. Az átigazolás összege és hossza egyelőre ismeretlen.

Arsenal: Az Ágyúsoknál is voltak történések, Arséne Wengert lehet szíven ütötte a legutóbbi 8-2-es zakó, ugyanis a fővárosi csapat rendkívül aktív volt ma. A határidő letelte előtt YOSSI BENAYOUN érkezett kölcsönbe egy szezonra, míg ezzel egyidőben NICKLAS BENDTNER ment szintén kölcsönbe a Sunderlandbe. A sort az Evertontól a hírek szerint 10 millió fontért igazolt MIKEL ARTETA zárta.

Chelsea: A londoniak amellett, hogy egy fél csapatra való fiatal játékost adtak kölcsön az átigazolási szezon utolsó napján, azért az érkezők rovatba is behúzhatnak egy strigulát, miután megszerezték a Liverpooltól Raul Meirelest. A portugál négy évre írt alá.

FABIO BORINI
olasz
Honnan: Parma
Hova: Roma
Az olasz U21-es válogatott támadót egy szezonra, 1,5 millió euórért vették kölcsön a Farkasok, akik az idény végén megvásárolhatják Borinit.


Schalke – Mainz – MARIO GAVRANOVIC.
A svájci válogatott támadó kölcsönbe érkezett a Mainzhoz, így Szalai Ádám újabb vetélytársat kapott: korábban csatlakozott a klubhoz Eric Choupo-Moting, Anthony Ujah és Deniz Yilmaz is.

Liverpool – Bolton – DAVID N’GOG. A francia utánpótlás-válogatott csatárért 4,5 millió eurót fizetett a Bolton a Vörösöknek. N’Gog három évre szerződött le.

Blackburn Rovers: az angol klub felbontotta EL HADJI DIOUF szerződését, így a szenegáli támadó ingyen igazolhatóvá vált.

Genk: TÓTH BALÁZS felbontotta kontraktusát a Genkkel, mivel a belgák nem adtak biztosítékot a magyar középpályás állandó játéklehetőségére.

Vélez Sarsfield – Fiorentina-SANTIAGO SILVA. Az uruguayi csatár 1,74 millió euróért érkezett a lilákhoz.

Wolfsburg – Atlético Madrid – DIEGO. A brazil karmestert kölcsönbe kapta meg a kisebbik madridi alakulat.

TEEMU PUKKI
finn
Honnan: HJK Helsini
Hova: Schalke 04
A finn támadót három szezonra szerződtették a gelsenkircheniek. A tranzakció hátterében akár az is állhat, hogy Pukki három gólt rúgott az Európa Ligában a Schalkénak.


Manchester United – Manchester City – OWEN HARGREAVES.
A kékek egyéves szerződést kötöttek a középpályással, miután a United felbontotta Hargreaves szerződését.

Arsenal – Lorient – JOEL CAMPBELL. Hiába most vették meg az Ágyúsok a Costa Rica-i támadót, már kölcsön is adták egy évre a franciáknak.

Palermo – AC Milan – ANTONIO NOCERINO. A 26 éves védő ötéves szerződést írt alá a milánóiakkal. Azt nem lehet tudni, hogy az olasz bajnoki címvédő mekkora összeget utalt a Palermónak, de az biztos, hogy átadták a védő, Ricardo Ferreira játékjogának felét.

Tottenham Hotspur – West Ham United – DAVID BENTLEY. A kezdőből kiszorult Bentleyt kölcsönadta a Spurs a Kalapácsosoknak. A középpályás már a tavaszt is más csapatnál töltötte, igaz, akkor a Birmingham Cityt erősítette.

Osasuna – NEC Nijmegen – VADÓCZ KRISZTIÁN. Miután a spanyolok felbontották a magyar középpályás szerződését, volt holland klubja egy évre leszerződtette Vadóczot.

BODOR BOLDIZSÁR
magyar
Honnan: Roda
Hova: OFI Kréta
A krétai alakulat egy szezonra szerezte meg a magyar védőt, aki 8 éven keresztül szolgálta a Rodát, és 215 mérkőzésen lépett pályára a sárga-feketék mezében.


Real Madrid – AS Roma – FERNANDO GAGO.
Az argentin középpályást egy évre vette kölcsönbe az olasz fővárosi klub.

Juventus – Fulham – ZDENEK GRYGERA. A cseh válogatott védőt ingyen szerezte meg a Fulham, akikkel egy plusz egyéves kontraktust kötött Grygera.

Genoa-Panathinaikosz-RUDOLF GERGELY. A támadó egy évre került kölcsönbe az athéni klubhoz. A görögök képviselői Telkiben egyeztek meg a játékossal.

South China – BATE Boriszov – MATEJA KEZMAN. A 32 esztendős szerb támadó elhagyta a hongkongi együttest, melyet 2011 januárja óta szolgált, és csatlakozott az BL-főtáblás fehéroroszokhoz.

ANDRE SANTOS
brazil
Honnan: Fenerbahce
Hova: Arsenal
Az Ágyúsok négy évre szerezték meg a brazil védőt, aki 6,2 millió fontért hagyta ott a törököket.


Liverpool – Evian – CHRISTIAN POULSEN.
A francia bajnokság újonca ismét nagy névvel erősített: Jonathan Mensah és Sidney Govou után Poulsent is megszerezte az Evian.

West Ham United – Tottenham Hotspur – SCOTT PARKER. A középpályás nem ment messzire új klubjához: Kelet-Londonból az észak-londoni Tottenhamhez szerződött.

Lazio – Internazionale – MAURO ZÁRATE. Az argentin támadó a kék-feketéknél folytatja kölcsönben – 2,7 millió euró ellenében -, a szezon végén meg is vásárolhatja az Inter, további 17,5 millióért.

Lyon – Roma – MIRALEM PJANIC. Lapértesülések szerint az olaszok körülbelül 11 millió eurót fizetnek majd a Lyonnak a bosnyák középpályásért.

River Plate – Udinese – ROBERTO PEREYRA. A 20 éves argentin szélső ötéves kontraktust írt alá az olaszokkal, akik egyes hírek szerint 4 millió eurót fizettek Pereyráért.

TIM MATAVZ
szlovén
Honnan: Groeningen
Hova: PSV
A PSV 7 millió euróért szerezte meg a szlovén támadót, aki 2016 nyaráig, azaz öt évre kötelezte el magát az eindhoveniekhez.


Olympiakos – Rayo Vallecano – RAÚL BRAVO.
A 30 éves balhátvéd ingyen került a legkisebb madridi alakulathoz, miután a görögök felbontották vele szerződését.

AC Milan – Lecce – MASSIMO ODDO. Az olasz bajnok Milan kölcsönbe adta a Leccének veterán védőjét.

Barcelona – Wolfsburg – ALEKSZANDR HLEB. A katalán sztárcsapat hivatalos honlapján jelentette be, hogy kölcsönadta a mellőzött fehérorosz középpályást a Bundesligában szereplő Wolfsburgnak. Sajtóhírek szerint a német együttes másfél millió eurót fizet érte.

Hamburg – Juventus – ELJERO ELIA. A 24 éves holland szélső 9 millió euróért kerül négy évre a torinói csapathoz.

Werder Bremen – Arsenal – PER MERTESACKER. A 75-szörös német válogatott védő 10 millió fontért érkezik a sok sebből vérző londoniakhoz, méghozzá három évre.

AEK Athén-West Ham United-PAPA BOUBA DIOP. A rutinos szenegáli középpályás egy plusz egy évre került a Kalapácsosokhoz.

2011.08.30.

Standard Liége – Anzsi Mahacsakala – MEHDI CARCELA. A marokkói válogatott középpályás négy évre szóló kontraktust írt alá a dagesztáni klubbal.

DIEGO FORLAN
uruguayi
Honnan: Atletico Madrid
Hova: Internazionale
A milánói kék-feketék két szezonra szerezték meg az uruguayi támadót.


Nacional-Liverpool-SEBASTIAN COATES.
Az uruguayi védőt 8 millió euróért szerezték meg a Vörösök.

Internazionale-Newcastle-DAVIDE SANTON. A Szarkák ötéves kontraktust kötöttek a 20 éves védővel, aki 5,6 millió euróért váltott klubot.

Atlético Madrid-Sporting Lisszabon-ELIAS. 8,8 millió fontjába került a Sportingnak, hogy a brazil válogatott középpályás Portugáliába szerződjön.

Hercules Alicante-Bani Jasz-DAVID TREZEGUET. A világ- és Európa-bajnok csatár egy évre költözik az Egyesült Arab Emírségekbe, s ez idő alatt 1,7 millió eurót keres majd.

AS Monaco-Arsenal-PARK CSU JUNG. A dél-koreai válogatott csapatkapitányát sikerült megszerezniük az Ágyúsoknak. A támadó árát egyik fél sem hozta nyilvánosságra.

2011.08.29.

DIEGO LUGANO
uruguayi
Honnan: Fenerbahce
Hova: Paris SG
Az uruguayi válogatott csapatkapitánya a francia fővárosba szerződött, közel 3,5 millió euróért.


2011.08.28.

Celtic-Shimizu S-Pulse-FREDRIK LJUNGBERG. Az Arsenal egykori játékosa egyéves szerződést kötött a japán klubbal.

2011.08.27.

Real Sociedad – Rayo Vallecano – RAÚL TAMUDO. A korábbi Espanyol játékos egy évre, az idei szezon újoncához, a madridi Rayóhoz szerződött.

Newcastle – Queens Park Rangers – JOEY BARTON. A középpályás négy évre kötelezte el magát Buzsáky Ákos együtteséhez.

Internazionale – Napoli – GORAN PANDEV. A támadó kölcsönbe került a nápolyi együtteshez.


2011.08.26.

Manchester City – Tottenham – EMMANUEL ADEBAYOR. A szezon végéig tudta megszerezni a londoni egyesület a togói játékost.

2011.08.25.

AC Milan – Catania – NICOLA LEGROTTAGLIE. A Catania ingyen szerezte meg a Juventus egykori védőjét.

Liverpool – AC Milan – ALBERTO AQUILANI. Az olasz középpályás egyéves kölcsönszerződést a milánói gárdával. A piros-feketéknek vásárlási joguk lesz az egy év letelte után.

Espanyol – AS Roma – PABLO OSVALDO. A 25 esztendős csatár 15 millió euróért került az olasz fővárosba, ahol négy éven át szolgálja majd a Farkasokat.

2011.08.24.

SAMIR NASRI
francia
Honnan: Arsenal
Hova: Manchester City
A francia középpályás 29 millió euróért költözött Manchesterbe, ahol négyéves kontraktust írt alá.


Liverpool – Atlético Madrid – DANIEL PACHECO.
A 20 éves spanyol csatár egy szezonra került kölcsönbe a Matracosokhoz.

2011.08.22.

Internazionale – Anzsi Mahacskala – SAMUEL ETO’O. A dagesztániakhoz igazolt Samuel Eto’o. A kameruni támadóért fizetett összeget egyelőre egyik fél sem hozta nyilvánosságra.

2011.08.21.

Valencia – Chelsea – JUAN MATA. A spanyol középpályás, aki tagja volt a világbajnok spanyol válogatottnak, a pletykák szerint 30 millió euró körüli összegért cserélt klubot, a Chelsea-ben pedig már várja honfitársa, Fernando Torres.

2011.08.19.

Fenerbahce – Getafe – DANIEL GÜIZA. A spanyol csatár három szezon után tér vissza hazájába, egészen pontosan a Getaféhez, akik ingyen szerezték meg Güizát.

RADAMEL FALCAO
kolumbiai
Honnan: Porto
Hova: Atletico Madrid
Az Európa Liga gólkirálya 40 millió euróért tette át székhelyét Madridba, így Falcao pótolja majd a Manchester Cityhez távozó Sergio Agüerót.


2011.08.20.

Galatasaray – Melbourne Victory – HARRY KEWELL. A 32 éves csatár három szezon után hagyta ott a törököket, ahol 61 találkozón 23 gólig jutott. A Liverpool egykori csillaga három éves kontraktust írt alá az ausztrál klubbal.

2011.08.18.

West Ham United – Wolfsburg – THOMAS HITZLSPERGER. A 29 éves középpályást ingyen szerezték meg a németek, miután lejárt a szerződése a Kalapácsosoknál. Hitzlsperger a német válogatottal vb-bronzot, és Európa-bajnoki ezüstöt szerzett.

2011.08.17.

St.-Étienne – Rangers – CARLOS BOCANEGRA. A 32 éves hátvéd három évre írt alá a skótokhoz, akik nem hozták nyilvánosságra, hogy mennyit fizettek az amerikaiért.

2011.08.16.

Standard Liége – Porto – STEVEN DEFOUR és ELIAQUIM MANGALA. Az Európa Liga-győztes portugálok leigazolták a belgáktól a francia U21-es válogatott védőt, Mangalát, akiért 6,5 millió eurót fizettek, és a belga válogatott középpályását, Defourt, aki 6 millió eurójába került a Portónak. Mindkét játékos öt évre kötelezte el magát a luzitánokhoz.

Zenit Szentpétervár – Real Zaragoza – FERNANDO MEIRA. A 33 éves védő két szezonra kötelezte el magát a spanyol élvonalbeli klubhoz. Meira átigazolási árát egyik fél sem hozta nyilvánosságra.

EMMANUEL EBOUÉ
francia
Honnan: Arsenal
Hova: Galatasaray
A törökök négy évre igazolták le az elefántcsontparti védőt, akiért közel 3,5 millió eurót fizettek.


2011.08.15.

Tottenham Hotspur – Los Angeles Galaxy – ROBBIE KEANE. Az ír válogatott támadótól 3 millió euróért vált meg a Spurs. Keane, aki a Galaxy-nál David Beckham csapattársa lesz, kétéves kontraktust írt alá.

2011.08.14.

Hercules – Rubin Kazany – NELSON VALDEZ. A paraguayi támadó 5 millió euróért cserélt csapatot. A Rubin Kazany öt évre szerezte meg Valdezt.

CESC FABREGAS
spanyol
Honnan: Arsenal
Hova: Barcelona
A 35 millió euró körüli transzfer keretében Fabregas visszatért nevelőegyesületéhez, ahova öt évig, azaz 2016 nyaráig kötelezte el magát.


2011.08.12.

Newcastle – Liverpool – JOSÉ ENRIQUE. A ’Poolban folytatja a Szarkák 25 éves spanyol balhátvédje, José Enrique. Brit sajtóinformációk szerint a vörösök közel 7 millió eurót fizettek a Newcastle-nek, a kontraktus hosszát azonban egyik fél sem hozta nyilvánosságra.

Wolfsburg – Bolton Wanderers – TUNCAY SANLI. A 29 éves Sanli egyéves kölcsönszerződés keretén belül került a Boltonhoz.

2011.08.11.

Catania – Palermo – MATIAS SILVESTRE. A 26 éves védő 7,3 millió euróért költözött Palermóba. Silvestre-t a Juventus és a Liverpool is szerette volna soraiban tudta, azonban az argentin a szicíliaiakat választotta.

2011.08.10.

Galatasaray – Atlético Madrid – ARDA TURAN. A török szélső több hónapnyi egyeztetés után került a spanyol fővárosba. Az Atlético 12 millió eurót fizetett Turanért, aki cserébe négy idényre szóló szerződést írt alá.

Reading – West Bromwich Albion – SHANE LONG. Az ír válogatott csatárát három plusz egy évre igazolta le a West Brom. A 24 éves támadóért 6 millió eurót kapott a Reading.

2011.08.09.

Lazio – Al Nasr – MARK BRESCIANO. Az ausztrál középpályás két szezonra kötelezte el magát az Al Nasr csapatához (Egyesült Arab Emírségek), akik 4 millió eurót fizettek a 31 éves Brescianoért a római klubnak.

Manchester United – Newcastle United – GABRIEL OBERTAN. A francia szélső öt szezonra kötelezte el magát a fekete-fehérekhez, akik – angol lapértesülések szerint – közel 3,5 millió fontot fizettek a 22 éves játékosért.

LUDOVIC GIULY
francia
Honnan: Paris SG
Hova: Monaco
A 35 éves Giulyt ingyen szerezte meg a hercegségi alakulat, mivel lejárt a szerződése a fővárosiaknál. A középpályás – aki 1998 és 2004 között már játszott a Monacóban – kétéves szerződést írt alá.


West Ham United – Larissa – LUIS BOA MORTE.
14 évnyi angliai légióskodás után Görögországba tette át székhelyét, miután szerződést bontott a Kalapácsosokkal, és két szezonra leigazolta a Larissa.

West Ham United-Stoke City-MATTHEW UPSON. Az angol válogatott védő ingyen került a Stoke-hoz, miután lejárt a szerződése a West Hamnél.

Lazio – Al Nasr – MARK BRESCIANO. Az ausztrál középpályás két szezonra kötelezte el magát az Al Nasr csapatához (Egyesült Arab Emírségek), akik 4 millió eurót fizettek a 31 éves Brescianoért a római klubnak.

2011.07.08.

ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN
angol
Honnan: Southampton
Hova: Arsenal
A 17 éves támadó a másodosztályból érkezett az Ágyúsokhoz, megközelítőleg 12 millió fontért. A kontraktus hosszát egyelőre nem hozták nyilvánosságra a felek.


2011.08.07.

Anderlecht – Chelsea – ROMELU LUKAKU. A 18 éves belga válogatott támadó 15-20 millió font közötti összegért érkezett Londonba. Miután Lukaku átesett a szükséges orvosi vizsgálaton, aláírja ötéves szerződését.

2011.08.06.

Palermo – Paris Saint-Germian – JAVIER PASTORE. Az argentin középpályást 43 millió euróért vásárolta meg a francia fővárosi klub. Ezzel a PSG megdöntötte a francia átigazolási rekordot, amit eddig Nicolas Anelka tartott: a PSG 2000-ben 33,5 millió eurót adott érte a Real Madridnak.

Aston Villa – West Ham United – JOHN CAREW. A másodosztályban szereplő „Kalapácsosok” ingyen szerződtették le a 31 éves norvég csatárt, mivel Carew kontraktusa lejárt a Villánál.

Chelsea – Anzsi Mahacskala – JURIJ ZSIRKOV. Az Anzsi közel 15 millió eurót fizetett Zsirkovért a Chelsea-nek, a játékos pedig évi 5 milliós fizetésre számíthat. A 27 éves, baloldali középpályás négy évre írt alá.

2011.08.04.

Hércules – Las Palmas – JAVIER PORTILLO. A 29 éves csatár három szezonra, ingyen kötelezte el magát a másodosztályú egyesülethez.

Real Madrid – Valencia – SERGIO CANALES. A fiatal középpályás az AS értesülései szerint két szezonra került kölcsönbe a Valenciához, akiknek 12 millió euróért vásárlási opciójuk is van.

GABRIEL MILITO
argentin
Honnan: Barcelona
Hova: Independiente
A Barca futballistája hazájában folytatja futballkarrierjét, miután eddigi klubja közös megegyezéssel elengedte őt egy évvel szerződése lejárta előtt. A gesztus hátterében az áll, hogy a kiváló, többszörös válogatott védőjátékos, súlyos térdsérülését követően ritkán volt teljesen egészséges, rendre rövidebb-hosszabb pihenőre kényszerült. Milito 1997 és 2003 között már játszott az Independientében.


2011.08.03.

Barcelona – Sporting Lisbon – JEFFRÉN SUÁREZ. A venezuelai-spanyol támadó 3,7 millió euróért került Portugáliába. A két klub közötti megegyezés tartalmaz egy visszavásárlási kitételt is: ha a katalánok vissza akarják kapni Suárezt, a jövő nyáron 8, két év múlva 12 millió eurót lesznek kénytelenek letenni a lisszaboniak asztalára.

2011.07.31.

Ajax – AS Roma – MAARTEN STEKELENBURG. A vb ezüstérmes holland hálóőr 4 évre, körülbelül 6 millió euróért szerződött a római Farkasokhoz. Stekelenburg a Liverpoolhoz igazolt Alexander Donit pótolja majd az olasz fővárosban.

2011.07.29.

Fenerbahce – Szpartak Moszkva – EMMANUEL EMENIKE. Az orosz alakulat 10 millió euróért vette meg a Fenertől a nigériai támadót, aki mindössze fél évet töltött a törököknél.

2011.07.28.

Paris Saint-Germain: A PSG leigazolta a Palermótól Salvatore Sirigut, illetve a Juventustól Mohamed Sissokót. A 24 esztendős kapus négy, a 26 éves mali középpályás pedig három éves kontraktust kötött a párizsiakkal, akiknek Sirigu 3,5 millió, Sissoko pedig 6,5 millió eurójukba került.

Wigan – Aston Villa – CHARLES N’ZOGBIA. A francia szélsőt öt szezonra, 9,5 millió fontért szerezte meg a Villa.

Fiorentina – Genoa – SEBASTIEN FREY. A francia kapus öt évre írt alá új klubjához, azonban a felek még nem hozták nyilvánosságra Frey vételárát.

2011.07.27.

Aston Villa – Bolton Wanderers – NIGEL REO-COKER. A 27 éves középpályást ingyen szerezte meg a Bolton, mivel lejárt a szerződése a birminghamieknél. Reo-Coker két évre írt alá a Wanderershez.

SERGIO KUN AGÜERO
argentin
Honnan: Atletico Madrid
Hova: Manchester City
A nyár leghosszabb átigazolási története úgy tűnik véget ért, ugyanis Agüero saját bevallása szerint a manchesteri kékeké. A City vezetősége reméli, hogy az argentin hamarosan aláírja az ötéves szerződést, melynek értelmében 225 ezer eurót keresne hetente. A goal.com információi szerint Agüeroért közel 43 millió eurót kapott az Atlético Madrid.


2011.07.25.

Palermo – Fulham – PAJTIM KASAMI. A 19 éves Kasami négy évre kötelezte el magát a Fulhamhez. Az U21-es svájci válogatott középpályásért 5 millió eurót fizetett a londoni alakulat. Kasami egy év után hagyta el a Palermót, amelyben 24 mérkőzésen lépett pályára.

Paris Saint-Germain: BLAISE MATUDI és JÉRÉMY MENEZ a PSG-nél folytatja pályafutását. Matudi a Saint-Étienne-től, Menez pedig az AS Romától érkezett a francia fővárosba. Mindketten három éves kontraktust írtak alá.

Stuttgart – Wolfsburg – CHRISTIAN TRASCH. A 23 éves, kétszeres német válogatott négy évre szerződött a Wolfsburg csapatához. A játékos vételárát nem hozták nyilvánosságra.

2011.07.23.

Barcelona  -Chelsea – ORIOL ROMEU. A két klub már megállapodott egymással a játékos vételáráról, amely megközelítőleg 5 millió euró lehet, így már csak Romeuval kell egyezségre jutniuk a kékeknek. A 19 éves középpályás, a sérült Michael Essien helyére érkezik Londonba.

Santos – Porto – ALEX SANDRO SILVA. 9,5 millió eurójába került a portugál klubnak a brazil védő, aki öt évig lesz a Porto a labdarúgója.

Olympique Marseille – AS Roma – GABRIEL HEINZE. A 33 éves Heinze pletykák szerint egy évre írt alá a Farkasokhoz. A bordó-sárgák ingyen szerezték meg az argentin védőt.

2011.07.22.

Juventus-Galatasaray-FELIPE MELO. A 28 éves brazil kölcsönbe, 2 millió euróért került az isztanbuli együtteshez, miután Melo többször hangoztatta, hogy elhagyja a torinói zebrákat. A Galatasaraynak opciós joga lesz a középpályás megvásárlására további 3 millió euróért.

BOJAN KRKIC
spanyol
Honnan: Barcelona
Hova: Roma
A két klub hosszú tárgyalássorozat után megegyezett Krkic áráról. A Farkasok 12 millió eurót fizettek a katalánoknak a 20 éves játékosért, azonban a megállapodás tartalmaz egy olyan kitételt, miszerint a Barca a 2012-2013-as szezon végén élhet visszavásárlási jogával 13 millió euró ellenében.


Bayer Leverkusen – Juventus – ARTURO VIDAL.
A 24 éves chilei válogatott öt évre szerződött le a Zebrákkal, akik 10,5 millió eurót fizettek érte.

Sevilla – Sporting Lisszabon – DIEGO CAPEL. A szélső öt szezonra kötelezte el magát a luzitánokhoz. Capel egy hónappal ezelőtt nyerte meg a spanyol u23-as csapattal az EB-t, és most hatmillió euróért vált klubot.

2011.07.21.

Helsingborg – Utrecht – ALEXANDER GERNDT. A 26 éves svéd szélső a Helsingborgban eltöltött egy év után Hollandiába szerződött. Az Utrecht együttese 4 évre, 27 millió svéd koronáért (körülbelül 4,2 millió dollár) szerezte meg Gerndtet.

Villarreal – Benfica – JOAN CAPDEVILA. A spanyol válogatott világ- és Európa-bajnok védője a Villarrealt hagyja el a portugál futballklub kedvéért. A 33 esztendős Capdevila szerződése 20 millió eurós kivásárlási összeget tartalmazott, a Benfica ugyanakkor ennél többet nem árult el a hátvéd vételáráról. A világbajnok futballista kétéves szerződést kötött új csapatával.

ALEXIS SANCHEZ
chilei
Honnan: Udinese
Hova: Barcelona
A két klub megegyezett a chilei válogatott labdarúgó átigazolásáról. Sánchez ötéves kontraktus keretében érkezett a katalánokhoz, akik 26 millió eurót fizetnek érte, ám később az eredmények függvényében még további 11,5 milliót utalhatnak az Udinese együttesének.

2011.07.20.

FC Nantes: Az Arsenalt és a Lyont is megjárt 37 éves középpályás, SYLVAIN WILTORD egyéves szerződést kötött az FC Nantes csapatával.

Santos – FC Porto – DANILO SILVA. A brazil középpályás az Európa Liga-győztes portugál csapatban folytatja pályafutását. A 20 éves futballista 13 millió euróért kerül a portói klubhoz.

Juventus – Atlético Madrid – TIAGO. Az Atlético Madrid két évre leigazolta a portugál válogatott Tiagót. A 30 éves középpályás szerződését felbontotta a Juve, így ingyen került a kisebbik madridi alakulathoz, ahol az elmúlt másfél idényben már szerepelt kölcsönben.

2011.07.18.

Szpartak Moszkva – Santos-IBSON. A brazil két év után hagyta ott az orosz együttest, hogy a Santosba igazolhasson. A Libertadores Kupa győztese 9 millió dollárért szerezte meg Ibson játékjogát.

Stoke City – AEK Athén – EIDUR GUDJOHNSEN. Az izlandi válogatott ingyen kerülhet a görög alakulathoz, mivel a Stoke szabadlistára tette. A csatárnak már csak a szokásos orvosi vizsgálaton kell átesnie, hogy az athéni sárga-feketék tagja lehessen.

Fulham – Nottingham Forest – JONATHAN GREENING. A 32 éves játékos három éves szerződést kötött a Nottinghammel. A Fulham 700 ezer euróért engedte el az 1999-ben, a Manchester Uniteddel Bajnokok Ligáját nyerő játékost.

SHAY GIVEN
ír
Honnan: Manchester City
Hova: Aston Villa
A kapus 4 millió euróért, öt évre kötelezte el magát a birminghami klubhoz. A Villa a nyáron megvált korábbi hálóőrétől, Brad Friedeltől, aki a Tottenham Hotspur csapatához igazolt.


Siena – Tottenham Hotspur – SOULEYMANE COULIBALY.
Az U17-es világbajnokság elefántcsontparti gólkirálya Angliába költözik. A 16 éves csatár angol lapértesülések szerint 2 millió fontjába került a londoni egyesületnek.

Sporting Gijón – AS Roma – JOSÉ ANGEL. A spanyol U21-es válogatott játékos nyáron nagyon közel került a Barcelonához, és úgy tűnt, a katalán klub színeiben lép pályára az új idényben. Meglepetésre a Gijón eközben egyezségre jutott az olasz fővárosiakkal, így Angel érkezett Riise pótlására. A spanyol kivásárlási áráról csak pletykák láttak napvilágot, 5-7 millió euró közötti összegekről.

Osasuna – Villarreal – JAVIER CAMUNAS. A középpályás kontraktusa három évre szól új csapatánál, akik 2,3 millió eurót fizettek a 31 éves játékosért. Camunas 2009 óta volt az Osasuna játékosa, és 67 mérkőzésen 7 gólt ért el a pamplonai csapatban.

2011.07.17.

Eintracht Frankfurt – Wolfsburg – MARCO RUSS. A védő három szezonra szerződött le a wolfsburgi együtteshez. A játékos árát egyik fél sem hozta nyilvánosságra, annyit azonban lehet tudni, hogy 3-4 millió euró közötti összeg cserélt gazdát.

KRC Genk – Chelsea – THIBAUT COURTOIS. 9 millió euróért, 5 évre a Chelsea csapatába igazolt a 19 éves kapus. A 198 centi magas hálóőr 2009 óta erősítette a belga együttest, melynek színeiben 41 mérkőzésen lépett pályára.

Palmeiras – Terek Grozny – EWERTON. Ewerthon Henrique de Souza, a 30 éves támadó, aki korábban megjárta a Dortmundot, és a Zaragozát, 2010-ben vásárolta meg a brazil csapat. Kontraktusa azonban január 31-én lejárt, így szabadon igazolhatóként került az orosz klubhoz. Szerződése egy évre köti a Terek Grozny együtteséhez.

2011.07.15.

AS Roma – Liverpool – ALEXANDER DONI. Hat esztendő után elhagyja a Romát Alexander Doni, a „farkasok” 31 éves brazil kapusa, és a Liverpoolba igazol. Doni 2005-ben költözött Olaszországba, 179 mérkőzésen védte a fővárosiak kapuját, ez alatt nyert két-két Olasz Kupát, illetve Olasz Szuperkupát.

Aston Villa – Liverpool- STEWART DOWNING. A Liverpool hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Stewart Downingot, az Aston Villa angol válogatott labdarúgóját. A középpályás 23 millió eurójába került a vörösöknek. A 26 éves játékos a Pool negyedik nyári szerzeménye Jordan Henderson, Charlie Adam és Alexander Doni után.

2011.07.14.

Manchester City – Bayern München – JEROME BOATENG. A német válogatott hátvédért 12 millió eurót tett le az asztalra a Bayern. A 22 éves futballistának már csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton kell átesnie, majd a korábban már bejelentett megállapodás értelmében négyéves szerződést köt a bajor klubbal.

Padova – Bologna – FEDERICO AGLIARDI. A 28 éves kapus két évre kötelezte el magát a Bolognához.

PSV Eindhoven – Stuttgart – FRANCISCO JAVIER RODRIGUEZ MAZA. A mexikói középsővédőt 3 évre szerezte meg a német klub, 2,5 millió euróért.

2011.07.13.

AXEL WITSEL
belga
Honnan: Standard Liege
Hova: Benfica
A több elitklubbal is kapcsolatba hozott belga válogatott középpályás Lisszabonban folytatja karrierjét. A 22 esztendős játékos 2016-ig kötelezte el magát a Benficához, 8 millió euró ellenében.

Tranmere Rovers – Bayern München – DALE JENNINGS. A bajorok leigazolták az angol harmadosztályban szereplő Tranmere Roverstől Dale Jenningset. A 18 éves csatárért 1,8 millió eurót fizetett a Bayern.

West Ham United – Queens Park Ranges – KIERON DYER. A volt angol válogatott középpályás, a Premier League újoncához szerződött. A Queens Park Rangers ingyen szerezte meg Dyert, mivel kontraktusa lejárt a West Ham Uniteddel, és a Kalapácsosok nem kívántak vele hosszabbítani. A 32 éves labdarúgó egyéves szerződést kötött a QPR-rel.

Santos – Internazional – JONATHAN. A Libertadores-kupa győztes brazil egyesület 5 millió euró ellenében megvált jobboldali védőjétől, Jonathantól. Az Inter 4 éves szerződést ajánlott a 25 éves védőnek, így elképzelhető, hogy a milánói kék-feketéktől távozik, az azonos poszton szereplő Maicon.

Birmingham City – Wolverhampton Wanderers – ROGER JONHSON. Marad a Premier League-ben a 28 esztendős védő, aki két év után hagyta el a Birmingham City-t. Johnson 8 millió euróért, négy évre írt alá Mick McCarthy csapatához.

Caen – Al-Hilal – YOUSSEF EL-ARABI. A marokkói válogatott csatár négy évre leszerződött a szaudi Al-Hilal csapatával. A szaudiak 7 millió eurót fizettek El-Arabiért a francia klubnak.

Saint-Étienne – Toulouse – EMMANUEL RIVIÉRE. Riviére négy évre kötelezte el magát a Toulouse gárdájához, akik 6 millió eurót áldoztak a csatár megszerzéséért.

PAUL KONCHESKY
lengyel
Honnan: Liverpool
Hova: Leicester City
A 30 éves védő egy éve után hagyta ott a liverpooli vörösöket –ráadásul tavasszal a Nottingham Forestnek kölcsönadták-, hogy csatlakozhasson a Sven-Göran Eriksson vezette Leicesterhez. A kontraktus 3 évre szól, az anyagi részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

AS Roma – Fulham – JOHN ARNE RIISE. A norvég válogatott védő három évre szóló szerződést írt alá, az átigazolás összegét nem hozták nyilvánosságra. Riise három szezonon át erősítette az olasz fővárosi egyesületet, ahol 99 mérkőzésen lépett pályára, és 7 gólt szerzett.

2011.07.12.

Udinese – Villareal – CRISTIAN ZAPATA. A 24 éves kolumbiai középpályás öt évre írt alá a spanyol alakulathoz. Zapata szerződése lejárt volna a következő nyáron és mivel a játékos egyértelműsítette, hogy nem akar hosszabbítani, ezért az Udinese az eladás mellett döntött. Az átigazolás összegét nem hozták nyilvánosságra.

Barcelona – Tottenham Hotspur – CRISTIAN CEBALLOS. Ceballos négy éve egy videófelvétellel tört be a köztudatba, akkor Ronaldinhóval együtt varázsolt a labdával. A most 18 éves zsenire a Barcelona nem tartott igényt, így a fiatal csatár márciusban a Chelsea-vel edzhetett. Ezt követően a Tottenhamnél tréningezett, s annyira megtetszett a Spursnek, hogy a klub ingyen leigazolta őt.

Bologna – Napoli – MIGUEL BRITOS. Az uruguayi védőért 10 millió eurót sem sajnált a Napoli. Britos 85-ösben riogatja majd az ellenfél támadóit, ugyanis születési évét választotta mezszámának. Gökhan Inler és Britos mellett még egy játékos érkezett a napokban a kékekhez: Mario Santana, a Fiorentina együttesétől. Az argentin középpályás szabadon igazolható volt.

2011.07.11.

Birmingham City – Ipswich Town – LEE BOWYER. A 34 éves középpályást ingyen szerezték meg, mivel a szerződése lejárt a Birmingham Citynél. Bowyer – aki a Leeds Uniteddel elődöntőbe jutott a Bajnokok Ligájában és az UEFA-kupában is – az Ipswich negyedik nyári igazolása Nathan Ellington, Michael Chopra és Ivar Ingimarsson után.

GERVINHO
brazil
Honnan: Lille
Hova: Arsenal
Az elefántcsontparti támadó szerződtetését hétfőn Malajziában jelentette be Arsene Wenger, az „ágyúsok” menedzsere. A francia bajnok Lille támadóját 10.6 millió fontért, négy évre vásárolta meg a londoni klub.

Hamburg – Al Garrafa – ZÉ ROBERTO. Az egykori Bayern München csillag kétévre, a katari Al Garrafához szerződött, ingyen.

Udinese – Napoli – GÖKHAN INLER. A Napoli 15 millió eurót fizetett a svájci válogatott Inlerért, aki 5 éven át szolgálhatja majd a nápolyi alakulatot.

Tottenham – Stoke City – JONATHAN WOODGATE. A Premier League kiscsapata leszerződtette az egykori angol válogatott Jonathan Woodgate-et. A két fél közötti megállapodás 1+1 évről szól. A 31 éves középső védő szerződése lejárt a Tottenhamnél, így ingyen igazolható vált. Woodgate az elmúlt két szezonban mindössze háromszor lépett pályára a Premier League-ben, és egyszer a Bajnokok Ligájában.

Vajon a Stoke-ban is örülhet Woodgate?

Valencia – Malaga – ISCO. Francisco Román Alarcón Suárez, vagyis ISCO a Mestallából a La Rosaledába került. A hírek szerint 7 millió eurót fizetett érte az andalúz klub, amely korábban már megszerezte a Valenciától a rutinos szélsőt, Joaquínt. A 19 esztendős támadó középpályás – aki tagja a spanyol U20-as válogatottnak – öt évre írt alá a Málagához.

Sampdoria – Lazio – MARIUS STANKEVICIUS. 1 millió eurót fizetettek a római kékek Stankevicius három éves szerződtetéséért. A litván védő az elmúlt szezont kölcsönben töltötte a Valenciánál.

SOMOGYI CSABA
magyar
Honnan: REAC
Hova: Fulham
A magyar kapus egyéves megállapodást kötött a londoni klubbal, honfitársunk az új edző, Martin Jol első igazolása. Somogyi szabadügynökként ingyen érkezik Londonba, és a Fulhamnek opciós joga lesz jövő nyáron meghosszabbítani szerződését, így akár 2013 júniusáig magához láncolhatják a Falusiak.

2011.07.09.

AC Milan – Livorno – FILKOR ATTILA. Az olasz másodosztályú Livornonál, kölcsönben tölti a következő szezont Filkor Attila. A magyar középpályás a legutóbbi idényt a második ligás Triestinában töltötte.

Udinese – Evian – JONATHAN MENSAH. A ghánai labdarúgó ingyen került, a Sidney Govout is megszerző Evian csapatához. A 20 éves védő négyéves szerződést kötött a franciákkal.

2011.07.08.

CHARLIE ADAM
skót
Honnan: Blackpool
Hova: Liverpool
A hosszútávra aláíró 25 éves játékos a hírek szerint 7,5 millió font ellenében igazolt az Anfield Roadra. A tízszeres skót válogatott középpályás 98 mérkőzésen 33 gólt és 22 gólpasszt ért el a Blackpool játékosaként.

Umm Salal – Sion – GABRI. A Barcelona egykori középpályása otthagyja az Umm-Salal együttesét. Az egykori spanyol válogatott védekező középpályás 2006-ban igazolt el a katalán gárdából, azóta az Ajaxban és a katari Umm-Salalban is megfordult. Gabri most egy idényre írt alá a Vanczák Vilmost is foglalkoztató svájci élvonalbeli gárdához.

2011.07.07.

Real Madrid – Benfica – EZEQUIEL GARAY. Az argentin hátvéd meglehetősen alacsony áron, 5,5 millió euróért váltott klubot. Korábban arról is szó volt, hogy belevonják a Fábio Coentrao-féle üzletbe, de végül külön tárgyaltak róla, melynek eredménye egy négyéves szerződés lett.

Manchester United – Sunderland – WES BROWN ÉS JOHN O’SHEA. Mindkét játékos négy idényre szóló szerződést írt alá, de míg Wes Brownért 1,5 millió eurót kellet letenni az asztalra, addig John O’Shea-ért 4,2 milliót. A Sunderland menedzsere, Steve Bruce a csapatát illetően jelentős fejlődésre számíthat, a rutinos, összeszokott védőpáros leigazolásával.

Wes Brown új kihívások előtt:

Sochaux – Dinamo KiJev – IDEYE BROWN. A 8,5 millió eurós transzfer keretében, Brown ötéves szerződést írt alá a kijevi csapattal, és így ő lett a negyedik nigériai származású játékos az ukrán bajnokságban.

Hamburg – Stade Rennes – JONATHAN PITRIPOA. A Burkina Fasó-i jobbszélsőért 3.5 millió eurót fizetett a francia Rennes. Pitropia szerződése négy szezonra szól.

Rosenborg – Hamburg – PER SKJELBRED. A 24 esztendős norvég támadó középpályás Skjelbred csak 2012 januárjában érkezik a Rosenborgtól Hamburgba, szerződése lejártakor.

Real Madrid – Real Zaragoza – JUAN CARLOS PEREZ. A szerződés értelmében 2,5 millió eurót fizetett a Zaragoza Perezért, viszont a megállapodás egyik pontja visszavásárlási opciót is tartalmaz a Madrid számára 2 év után, melynek összege 3,5 millió euró.

DJIBRIL CISSÉ
francia
Honnan: Panathinaikosz
Hova: Lazio
A Lazio 5,8 millió eurót fizetett a görög Panathinaikosznak Cissé szolgálataiért, aki négyéves szerződést írt alá, amelynek értelmében évi 2.1 millió euró ütheti a markát. A 29 éves támadó az athéniak előtt korábban megfordult az Auxerre, a Liverpool, a Marseille és a Sunderland csapatában is. A francia válogatott mezét 40 alkalommal ölthette magára.

2011.07.06.

Partizan Beograd – Manchester City – STEFAN SAVIC. Az angol klub – amely idén a főtáblán indulhat a Bajnokok Ligájában – négy évre szóló szerződést kötött a 20 éves védővel. A megállapodás anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Chievo – Palermo – ANDREA MANTOVANI. Az olasz védő 6 szezon után távozott Veronából, és meg sem állt Palermóig, ahol négy éves szerződést kötött a város csapatával.

Ajax Amsterdam – Spartak Moszkva – DEMY DE ZEEUW. A holland válogatott középpályás Hollandiát hagyja ott Oroszország, és a Spartak Moszkva kedvéért. Az adás-vétel 6 millió eurójába került a moszkvai csapatnak, ellenben három évre megszerezték de Zeeuw játékjogát.

Egy holland Moszkvában:

River Plate – AS Roma – ERIC LAMELA. A Farkasok 12 millió eurót fizettek a Rivernek, a játékos pedig ötéves szerződést kötött az olasz klubbal, amely évi 1,2 millió eurós fizetést garantál Erik Lamela számára.

2011.07.05.

AZ Alkmar – Ajax Amsterdam – KOLBEINN SIGTHORSSON. Az izlandi csatár 2015-ig kötelezte el magát az Ajaxhoz, 4 millió euró ellenében. Sigthorsson a 2010-2011-es szezonban a VVV Venlo elleni mérkőzésen egyedül 5 gólt szerzett. Az izlandinak számos kérője akadt a nyári szünetben, – PSV, Newcastle, Sunderland, Everton – végül azonban az Ajax lett a befutó.

Middlesbrough – Lorient FC – JEREMIE ALIADIERE. Az egykori Arsenal játékos 1+2 éves szerződést kötött a francia Lorient-nel, akik ingyen szerezték meg a szélső játékjogát, mivel szabadon igazolhatóvá vált.

Universidad Catolica – Genoa – LUCAS PRATTO. A csatár jelenleg a Boca Juniorsnál tölti mindennapjait, kölcsönben. Ennek ellenére a 2011-2012-es szezont már Olaszországban kezdi a chilei játékos, akiért 3 millió eurót kapott az Universidad Catolica.

HASAN SALIHAMIDZIC
bosnyák
Honnan: Juventus
Hova: Wolfsburg
A korábban a Bayern Münchenben is futballozó bosnyák szélső a Juve bejelentése szerint egy évre szóló megállapodást írt alá az autógyári egyesülettel. A 34 éves játékos szerződése a torinói együttesnél a nyáron lejárt, így a Wolfsburg ingyen szerezte meg őt.

Bolton Wanderers – Wigan Athletic – ALI AL HABSI. Az ománi válogatott kapust 4 évre, 4 millió euróért szerezte meg a Wigan.

Velez Sarsfield – Internazionale – RICARDO GABRIEL ALVAREZ. Az argentin Ricardo Gabriel Alvarez 5 éves szerződés keretében érkezik Milánóba. A 22 éves középpályásért – akit hazájában “Velez Kakájaként” emlegetnek – 12 millió eurót fizetett az olasz klub. Alvarez feladata várhatóan az lesz az Internél, hogy pótolja Wesley Sneijdert, akiről a helyi média egyre gyakrabban állítja azt, hogy a nyáron a Manchester Unitedhez igazol.

Alméria – Valencia CF – PABLO PIATTI. A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Valencia öt évre, 8 millió euróért szerződtette az Almería argentin játékosát, Pablo Piattit. A 22 éves csatár 2008-ban igazolt az Estudiantestől az Almeríához, amelyben három szezon alatt 101 bajnoki meccsen húsz gólt szerzett. Az argentin utánpótlás-válogatott játékosért nyolcmillió eurót fizetett ki a Valencia.

Parma – Sporting Lisszabon – VELERIJ BOJINOV. A portugál együttes leigazolta a Parma csatárát, és az üzlet részeként a Parma megkapta kölcsönbe Jaime Valdest. A bolgár válogatott játékos öt évre kötelezte el magát a lisszaboni csapat mellett, miután a két klub megállapodott, hogy most csak a vételár 80 százalékát, 2,6 millió eurót kell kifizetnie a portugáloknak. Az ár 3,5 millió euróra is emelkedhet, a klub teljesítményétől függően.

2011.07.04.

Cagliari – Lazio – FEDERICO MARCHETTI. Ötéves szerződést kötött a Lazióval a 27 éves kapus, akin 5,7 millió euróért adott túl a Cagliari. Marchettit azért igazolta le a római klub, mert nyáron várhatóan távozik a csapattól az eddigi első számú hálóőr, az uruguayi Fernando Muslera.

Benfica – Real Madrid – FABIO COENTRAO. A portugál középpályás hat évre kötelezte el magát a Real Madridhoz, ahol Pepe, Cristiano Ronaldo és Ricardo Carvalho mellett a csapat negyedik luzitán játékosa lesz. A királyi gárda 20 millió eurót, és Ezequiel Garay-t adta Coentraoért cserébe.

A Real nagy igazolása:

Arsenal – Manchester City – GAEL CLICHY. 7 millió euróért, négy évre igazolt Clichy Londonból Manchesterbe. Kolo Touré, Stuart Taylor, Emmanuel Adebayor és Patrick Vieira személyében régi játszótársak fogadják majd, bár a francia középpályás elvileg már csak edzőként segíti majd a Cityt, hiszen mint játékos nem kapott új szerződést.

Feyenord – PSV Eindhoven – GEORGINIO WIJNALDUM. Az egyik legnagyobb holland tehetség Hollandián belül váltott klubot. A PSV Eindhoven ötmillió euró körüli összegért szerződtette a középpályás Georginio Wijnaldumot, aki 2015-ig kötelezte el magát az eindhoveniekhez.

SIDNEY GOVOU
francia
Honnan: Panathinaikosz
Hova: Evian
A 31 esztendős támadó visszatért Franciaországba, az első osztályban újonc Evian játékosaként. Három éves szerződést írt alá Govou Görögországban, azonban ebből csak egy évet töltött ki: a klub felbontotta a megállapodást. Így a korábbi francia válogatott ingyen került az Evianhoz, ahol két évre szól a szerződése.

2011.07.03.

Juventus – AC Milan/AS Roma – Claudio Marchisio (olasz). A 25 éves Marchisio ugyan májusban 2016-ig meghosszabbította a szerződését, ám a Juventus új edzője, Claudio Conte a hírek szerint a frissen igazolt Andrea Pirlót, illetve Felipe Melót képzeli el a középpálya közepén. Arról már korábban lehetett hallani, hogy a Roma leigazolná a 13-szoros olasz válogatottat, a La Gazzetta dello Sport szerint pedig a Milan is vinné a rivális labdarúgóját. A lombardok éppen Marchisióval pótolnák a Zebrákhoz távozó Pirlót.

2011.07.02.

Arsenal – Real Madrid – Cesc Fabregas (spanyol). A Real Madrid állítólag nagy anyagi erőket mozgósít, hogy a Barcelona elől elhappolja Cesc Fabregast, az Arsenal spanyol világbajnokát. A katalánok egy éve próbálják megszerezni a 24 éves középpályást – aki náluk kezdte pályafutását -, ám nem tudnak megegyezni a londoniakkal. A Sky Sport szerint a madridiak 50 millió eurót is kifizetnének, miközben a katalánok óvatosan lépegettek felfelé a 30 millióról.

2011.07.01.

STEPHAN LICHSTEINER
svájci
Honnan: Lazio
Hova: Juventus
A Juventus 10 millió euróért leigazolta a 27 éves Stephan Lichsteinert, a svájci válogatott jobb oldali védőjét, aki alapember volt a Lazio csapatában. A Juvénak három év alatt kell kifizetnie a vételárat a rómaiaknak, a játékos négyéves szerződést írt alá.

Lokomotiv Moszkva – JOSE COUCEIRO (portugál). A moszkvaiak kétéves szerződést kötöttek a portugál szakemberrel, aki az egy hónapja menesztett Jurij Krasznozsant váltja. A 48 éves Couceiro korábban a Portót és a litván válogatottat irányította.

Fulham – ? – Gera Zoltán. Martin Jol, a londoni csapat új menedzsere elmondta, a magyar válogatott játékosnak lejárt a szerződése, úgyhogy az ügy lezárult. Jol mostani kijelentésével biztossá vált, hogy Gera pályafutása véget ért a Fulhamnél. Mint ismert, Gera korábbi klubja, a West Bromwich Albion leigazolná korábbi játékosát, de Olaszországból is érdeklődnek iránta.

2011.06.30

Csunnam Dragons – Sunderland – DZSI DONG VON (dél-koreai). A dél-koreai válogatott támadó, hivatalosan is a Sunderland legújabb szerzeménye. A 20 éves csatár, aki az egyik legnagyobb ázsiai reménység, 2.5 millió euró körüli összegért váltott klubot.

Werder Bremen – Toronto FC – TORSTEN FRINGS (német), PSV Eindhoven – Toronto FC – DANNY KOEVERMANS (holland). A két tapasztalt futballista “több évre szóló szerződést” kötött, a megállapodások anyagi részleteit nem közölték. A 34 éves Frings a Werder Brementől, a 32 esztendős, négyszeres válogatott Koevermans pedig a holland PSV Eindhoventól érkezett.

Egy nagy öreg Kanadában:

Arsenal – Manchester City – Samir Nasri (francia). A francia középpályás, Samir Nasri angol lapinformációk szerint Manchester Cityben folytathatja. A dúsgazdag manchesteri egyesület egy 22 millió eurós ajánlatot tett a válogatott játékosért, aki jelenleg új szerződést szeretne kiharcolni, heti 110 ezer font ellenében.

2011.06.29.

Barcelona – Barcelona – THIAGO ALCANTARA. Nem megy a Manchester UnItedbe, inkább további két évvel, 2015-ig meghosszabbította szerződését Thiago Alcantara, az FC Barcelona 20 éves futballistája. A fiatal középpályás tavaly májusban debütált a felnőtt csapatban, a katalán klubnál azt szeretnék, ha ő lenne a világbajnok Xavi utódja az együttesben.

Atlético Madrid – MU – DAVID DE GEA (spanyol). Hivatalosan is a Vörös Ördögöké a 20 éves U21-es Európa-bajnok kapus. A 192 cm-es tehetség ötéves szerződést kötött az angol rekordbajnokkal, az MU kerek 20 millió eurót fizetett a spanyol csapatnak.

Racing Santander– HECTOR CÚPER (argentin). Az argentin szakember lett a Racing Santander labdarúgócsapatának vezetőedzője. Cúper korábban dolgozott a Real Mallorcánál, a Valenciánál, az Internazionalénál, a Real Betisnél, a Parmánál és az Arisz Szalonikinél.

Ipswich – Sunderland – CONNOR WICKHAM (angol). Az angol első osztályú Sunderland 8 millió fontért szerződtette a 18 esztendős angol csatárt. A játékos tagja volt az U21-es angol válogatottnak, akiért a 9 millió eurót fizettek a „fekete macskák” a Priskin Tamást is foglalkoztató másodosztályú klubnak.

FRANK RIJKAARD
holland
Honnan: klub nélkül
Hova: Szaúd-Arábia
A szaúdi válogatott szövetségi kapitánya lesz a hollandok korábbi futballsztárja. A legutóbb a török Galatasaraynál dolgozott szakember három évre 11 millió dolláros szerződést írt alá. A szaúdiak január óta álltak szakvezető nélkül, miután kiestek az Ázsia Kupából. Rijkaard 2003-tól öt éven át ült az FC Barcelona kispadján, ezalatt két bajnoki címet és egy BL-trófeát nyert a katalánokkal.

River Plate – MATIAS ALMEYDA (argentin) A klub eddigi játékosát, Matias Almeydát kérték fel az argentin élvonalból kiesett legendás együttes irányítására. Az első osztálytól 110 éves története során először búcsúzó Buenos Aires-i klub vezetősége egyhangú szavazással adta meg a bizalmat az edzői múlttal nem rendelkező 37 éves középpályásnak, aki a lemondott JJ Lopezt váltja a kispadon.

2011.06.28.

Genoa – Zenit Szentpétervár –DOMENICO CRISCITO. A 2010-es világbajnokságot is megjárt Domenico Criscito a Genoa együttesétől szerződött a Luciano Spalletti általm irányított Zenit Szentpétervárhoz. Az elsősorban bal oldali védőként bevethető futballista ötéves szerződést kötött a Huszti Szabolcsot is soraiban tudó orosz klubbal, akinek így újabb vetélytársa akadhat. A Genoa 11 millió eurót kasszírozott Criscito eladásából.

A Zenit örülhet a fiatal olasznak:

Gamba Osaka – Bayern München – USZAMI TAKASI (japán). Aláírt a Bayern Münchenhez a japán labdarúgás legnagyobb ígéreteként számon tartott, 19 éves Uszami Takasi, aki a Gamba Osakától érkezett. Az “új Arjen Robbennek” titulált tinédzser egyelőre fél évre költözik Bajorországba, ha beválik, hosszabb szerződést kaphat.

Villareal – Betis – JAVIER MATILLA (spanyol). A spanyol élvonalba frissen feljutó sevillai gárda megszerezte 22 éves Javier Matillát. A középpályásért 1, 35 millió eurót fizettek a Sárga Tengeralattjáróknak.

ERAN ZAHAVI
izraeli
Honnan: Hapoel Tel-Aviv
Hova: Palermo
Az olasz első osztályban szereplő szicíliai csapat 1,2 millió euróért szerződtette Eran Zahavit, aki öt évre szóló szerződést írt alá. A 23 éves középpályás a tel-avivi együttes saját nevelésű játékosa, 57 bajnoki mérkőzésen 17 gólt szerzett.

Bolton – Arsenal – Gary Cahill(angol). A BL selejtezőre kényszerülő londoni sztárcsapat közel áll ahhoz, hogy szerződtesse a Bolton hátvédjét, Gary Cahillt. A goal.com információi szerint az Arsenal 17 millió fontot fizetne a Boltonnak a 25 éves kétszeres válogatott védőért.

2011.06.27.

Ajax Amsterdam – Roma – Maarten Stekelenburg (holland). Olasz lapértesülések szerint a világbajnoki ezüstérmes 28 éves kapus a Roma új vezetőedzőjének, Luis Enrique kívánságlistáján igen előkelő helyen szerepel. A 197 cm óriásnak a piaci értékét 11 millió euróra becsülik.

Valencia – Arsenal – Juan Manuel Mata (spanyol). Az „ágyúsok” a Valencia friss U21-es Európa bajnok szélsőjét, Juan Manuel Matát akarják leigazolni. A 23 éves szélvészgyors bal lábas középpályásért 18 millió eurós összeget szánna Arséne Wenger a londoniak menedzsere.

Barcelona – Manchester United – Thiago Alcántara (spanyol). A címvédő Manchester United is Spanyolországból erősítene, név szerint a Barcelona 20 esztendős középpályását, Thiago Alcántarát nézte ki magának Sir Alex Ferguson, sőt állítólag már 15 milliós ajánlatot is tettek érte. A Barcánál korábban elmondták, ezen a nyáron több saját nevelésű fiatal is elhagyhatja a klubot, egyes hírek szerint Bojan Krkic például az AS Romához igazol, de Jeffrén Suárez jövője sem biztos a katalán sztáralakulatnál.

Lazio – Juventus – Stephan Lichtsteiner (svájci).  A Juventus hivatalos honlapja szerint Stephan Lichtsteiner átesett az orvosi vizsgálatokon a Juventusnál és aláírja négy évre szóló szerződését. A hírek szerint a torinóiak 10 millió euró körüli összeget fizetnek a Laziónak a svájci válogatott védőért.

Lens – Real Madrid – RAPHAEL VARANE (francia). Raphael Varane hivatalosan is aláírta hat évre szóló szerződését a királyi gárdánál. A France Football szerint az élvonaltól búcsúzó francia együttes 10 millió euróval lett gazdagabb.

Sporting Braga – Atlético Madrid – SÍLVIO (portugál). A fővárosi együttes hivatalos honlapján jelentette be, hogy leszerződtette a játékost A 23 éves, háromszoros portugál válogatott hátvéd a mögöttünk hagyott szezonban 38 mérkőzésen lépett pályára a Bragában, alapembere volt az Európa-liga döntőjébe jutó portugál együttesnek.

2011.06.26.

EMILIANO VIVIANO
olasz
Honnan: Bologna
Hova: Internazionale
A hatszoros olasz válogatott kapus, közös tulajdona volt a Bolognának és Internek, de a Bologna sportigazgatója a tulajdonjogi árverésén adminisztratív hibát követett el és rossz papírt tett az üres borítékba. A szabály szerint a nagyobb összeget kínáló fél vihette a játékost, a milánói csapat nyert 4.1 millió euróval.

Arsenal – Barcelona – Cesc Fabregas (spanyol). Angol lapértesülések szerint az Arsenal nem fogadta el a Barcelona 30 millió eurós ajánlatát. A 24 éves világ- és Európa bajnok középpályást 2015-ig köti szerződés a londoni csapathoz.

Vélez Sarsfield – Internazionale – Ricardo Álvarez (argentin). Az olasz bajnokság második helyezett Internazionale 12 millió eurós ajánlatot készül tenni az argentin Vélez Sarsfield fiatal középpályásáért Ricardo Álvarezért, rálicitálva az angol Arsenal 10 millió eurós ajánlatára.

Real Madrid – Chelsea – Sergio Ramos (spanyol). A Chelsea új menedzsere, André Villas-Boas szerződtetné a Real Madrid világ- és Európa-bajnok védőjét, Sergio Ramost. A hírek szerint a Real Madrid 40 millió euróért hajlandó lenne megválni a védelem bármely pontján bevethető 25 éves játékostól.

2011. 06. 23.

Lens – Real Madrid – Raphael Varane (francia). A francia első osztályba szereplő Lens elnöke hivatalosan is megerősítette, hogy a 18 éves védő, Raphael Varane a Real Madridhoz igazol. Az utánpótlás-válogatott játékos 2010 novemberében debütált a francia élvonalban, 22 bajnokin két gólt szerzett, a hírek szerint Real tízmillió eurót fizet a 191 cm magas játékosért.

Udinese – Manchester City – Alexis Sanchez (chilei). Az olasz Udinese tulajdonosa, Giampaolo Pozzo az AS-nek elmondta, Alexis Sánchezért ötvenmillió eurót kell fizetnie annak, aki szerződtetni akarja.  „Nem sietünk Alexis eladásával” – tette hozzá az olasz üzletember. Mint ismeretes, a Barcelona 38 millió eurót fizetett volna, de a Manchester City emelte a tétet keresztül húzva a katalánok terveit egy 40 milliós ajánlattal.

MARIO BORRIELLO
olasz
Honnan: Milan
Hova: Roma
A 29 éves játékos már az előző szezonban is a „farkasokat” erősítette, de akkor még kölcsönjátékosként. A 2010–2011-es bajnoki idényben 35 bajnoki mérkőzésen 11 gólt szerző támadó hivatalosan július elejétől lesz Roma játékosa. A csatár kereken 10 millió eurójába került a fővárosi csapatnak.

Aston Villa – Manchester United – ASHLEY YOUNG (angol). A Manchester United labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy ötéves szerződést kötött az angol válogatott szélsőjével. A 26 éves játékos 18 millió eurójába került a Glazer családnak.

Jöhetnek a gólok az Old Traffordon is:

Lyon – Manchester City – Aly Cissokho (francia). A 23 éves francia-szenegáli védő közel áll ahhoz, hogy augusztusban már Angliában folytassa pályafutását. A lyoni vezetők szeretnék megtartani a francia válogatottban is bemutatkozó játékost, de a City 20 millió eurós (plusz Micah Richards játékjoga) ajánlatára úgy tűnik nem fognak tudni nemet mondani.

2011.06.22.

Napoli – Juventus – FABIO QUAGLIARELLA (olasz). Az olasz válogatott csatárért 10, 5 millió eurót fizettet a torinói csapat. A 28 éves támadó a tavalyi szezont kölcsönben töltötte a Zebráknál.

Cagliari – Juventus – ALESSANDOR MATRI (olasz). A válogatottban ez idáig kétszer szereplő 26 éves játékos, a tavalyi szezonban lőtt 20 bajnoki góljával meggyőzte a Juventus vezetőségét, akik így 15, 5 millió eurót fizetettek jövőbeni szolgálataiért a szardíniai csapatnak.

Udinese – Juventus – SIMONE PEPE (olasz). A 27 éves válogatott középpályás 7, 5 millió euróért cserélt klubbot, aki kölcsönjátékosként 5 góllal segítette az elmúlt szezonban torinóiakat.

MARCO MOTTA
olasz
Honnan: Udinese
Hova: Juventus
A 25 éves jobb oldali védő 3, 75 millió eurójába került az olasz bajnokságban 7. helyen végző Juventusnak, aki 2010. augusztus 10-én debütált a Claudio Prandelli által irányított olasz válogatottban.

Barcelona – Roma – Bojan Krkic (spanyol). Az AS Roma sportigazgatója, Walter Sabatini megerősítette, hogy közelednek az álláspontok a Barcelonával Bojan Krkic átigazolásáról. A még mindig csak 20 éves játékos tavaly összesen 37 alkalommal szerepelt a katalán csapatban, és ez idő alatt 6-szor volt eredményes.

Genoa – Milan – KEVIN-PRINCE BOATENG (ghánai). Az AC Milan bejelentette, hogy leigazolta Kevin-Prince Boatenget. A ghánai középpályás játékjogának második feléért 7.5 millió eurót fizetett az bajnokcsapat.

Genoa – Milan – ALBERTO PALOSCHI (olasz). A 21 esztendős támadó, érkezése is elkönyvelhető. Az utánpótlás válogatott csatár mondhatni hazatér, hiszen a Milan saját nevelésű játékosa.

Aston Villa – Manchester United – Ashley Young (angol). Az villámléptű szélső átesett a kötelező vizsgálaton, így a már korábban kialkudott 18 millió euró kifizetésre kerülhet. A watfordi nevelésű játékost 2007-ben több mint 13 millióért került birminghami csapathoz.

ROBERT ACQUAFRESCA
olasz
Honnan: Cagliari
Hova: Genoa
Az U21-es válogatott támadó az elmúlt idény első részét az Atalantában, a másodikat a Cagliariban töltötte. Legjobb idényében (2008/09) 14 gólig jutott, A Cagliari játékosként.

Porto – Chelsea – Joao Moutinho (portugal). André Villas-Boas elsőként Joao Moutinhót viheti a Chelsea-hez portói játékosai közül, de nagy eséllyel pályázik Falcao is egy londoni szerződésre. Nem is olyan régen, José Mourinho hasonlóképpen kezdte szétszedni volt BL győztes csapatát és csábította át 50 millió euróért Ricardo Carvalhot és Paulo Ferreirat.

Birmingham – Sunderland – SEBASTIAN LARSSON (svéd). A Birmingham City lejárt szerződésű 26 éves középpályása, végül a Steve Bruce által irányított Sunderlandet választotta.

Coventry – Sunderland – KEIREN WESTWOOD (ír). A 26 éves ötszörös válogatott kapus szintén ingyen került a Fekete Macskákhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik