Belföld

Megközelíthetetlen a Zsámbéki medence több települése

Keresztbe fordult, illetve egymásba csúszott teherautók és kamionok miatt egyelőre megközelíthetetlen a Tinnye-Perbál-Tök-Zsámbék közötti útszakasz – közölte péntek délelőtt a Magyar Közút Zrt. szentendrei üzemmérnökségének vezetője. A térségben jelenleg is intenzíven havazik.

Horváth Frigyes elmondta, hogy Tök és Zsámbék között, illetve Tinnyén két-két kamion, Perbálon egy kamion és egy teherautó fordult keresztbe, illetve csúszott egymásba oly módon, hogy mindkét irányból teljes zárat képzett a keskeny, kanyargós, emelkedőkben bővelkedő útszakaszon.

Az üzemmérnökség vezetője hozzátette: épphogy elkészültek a korábbi hóátfúvások nyomán alig járható környékbeli utak „kiszabadításával”, most, az elakadt nehézgépjárművek miatt a Piliscsabáról indított hókotrók egyelőre meg sem tudják közelíteni a kritikus, jéggel és hóval borított szakaszokat, így várakozásra kényszerülnek.

Horváth Frigyes megjegyezte, nem is érti, hogyan kerülhettek a közel 40 tonnás kamionok a szűk utakra, hiszen a 10-es útra, illetve az említett településekre a 12,5 tonnát meghaladó súlyú járművek behajtása tilos, erre táblák is figyelmeztetik a sofőröket.

Fokozza a csúszásveszélyt, hogy a kamionvezetők többsége nyári, illetve kopott gumikkal közlekedik – fűzte hozzá.
Az üzemmérnökség vezetője szerint Zsámbékot egyelőre az M1-es autópálya, illetve Páty felől, míg Perbált és Tököt Budajenő felől lehet megközelíteni. A forgalmi akadályok eltávolításához a tűzoltók segítségét kérték – közölte Horváth Frigyes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik