Belföld

7 százalék érzi magát közel az MDF-hez

Baloldalra sorolják a megkérdezettek a konzervatív pártot, és csak kevesen tudják, hogy szövetkezett az SZDSZ-szel a Forsense kérdőíves kutatása szerint.

A megkérdezettek 65 százaléka említette az MDF-et jelenlegi politikai pártként, 7 százalék közel érzi magához, 54 százalék távol a Forsense felmérése szerint. Az SZDSZ-ről csak 56 százalék tudja, hogy jelenleg politikai párt, és 3 százalék érzi közel magához – ez a két arány lehet a szövetség maximális eredménye a választásokkor.

Tény viszont, hogy az MDF-SZDSZ-megállapodás alig ismert: csak 10 százalék tudta megmondani, mely pártok alkotják a Demokratikus Centrumot. Az MDF szavazótábora a februári mérés alapján 3 százalék körüli, az SZDSZ esetében ez az egy százalékot sem éri el. A megkérdezettek többsége mérsékelten konzervatív erőként látja az MDF-et, amelyet ezzel együtt is inkább a baloldali pártok közelében helyeznek el. Bokros Lajos viszont húzónév: az ezer megkérdezett 16 százaléka szerint ő a legalkalmasabb a miniszterelnöki poszt betöltésére. Ezzel a második helyezett lett – Mesterházy Attila például csak 9 százalékot kapott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik