Belföld

Szombaton érkezhet Farkas Péter

Már a jövő hét végén hazahozhatják a korábban elszökött olimpiai bajnokot, Farkas Pétert. Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az FN.hu-nak elmondta, hogy biztonsági okokból nem pontosíthatják a dátumot.

Jövő hét szombaton hozhatják haza Magyarországra a korábban elszökött birkózó olimpiai bajnokot, Farkas Pétert – értesült több internetes portál. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője, Bényi Mónika az FN.hu-nak elmondta, hogy törvényes határidőn, tehát a február 3-i kiadatáshoz képest 30 napon belül valóban hazatér az Andorrában elfogott korábbi sportoló, de a pontos dátumot biztonsági okokból titkolják.


Szombaton érkezhet Farkas Péter 1

Még 2004 októberében a BRFK kábítószer-bűnözés elleni osztályának nyomozói vették őrizetbe, miután kiderült: öccsével, Károllyal és egy segítőjükkel nagy mennyiségű drogot termesztettek egy XVII. kerületi házban.

Farkas Péter 2008 novembere óta volt szökésben; az ellene marihuánatermesztésért indított bírósági per ítélethirdetésekor nem tért vissza a tárgyalóterembe. Távollétében tavaly év végén hét év szabadságvesztésre ítélték.

Az andorrai rendőrség egy Magyarországról e-mailben továbbított elfogatóparancs alapján fogta el Farkas Pétert egy helyi hotelben, tavaly december 26-án este.

„Mivel akkor nem volt letartóztatva, így nem fogolyszökésről volt szó” – hangsúlyozta Kolláth György korábban az fn.hu-nak. Az alkotmányjogász szerint Barcelona olimpiai bajnoka nem követett el tehát bűncselekményt azzal, hogy meglépett a tárgyalásról. Elfogatóparancsot pedig azért adtak ki ellene, mert büntetőeljárás hatálya alatt állt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik