Szórakozás

Könyvet ír rabságáról a 18 éven át fogva tartott lány

Könyvben meséli el történetét Jaycee Dugard, akit gyerekkorában rabolt el, majd tartott 18 éven át fogságban egy Philip Garrido nevű férfi.

Phillip Garridót és feleségét 2009 augusztusában tartóztatta le a rendőrség, miután Jaycee Lee Dugard megjelent egy kaliforniai rendőrőrsön és közölte, hogy 1991-ben, azaz 11 éves korában elrabolták, majd azóta egy ház hátsó kertjében tartották fogva őt.

A vád szerint a most 31 éves nőt fogsága idején a férfi többször is megerőszakolta, és két lányt is nemzett neki. A férfit és feleségét tavaly októberben vádolták meg, a bírósági eljárás a múlt héten kezdődött ellenük. A férfi a bíróság előtt bűnösnek vallotta magát az emberrablás és a rendszeres erőszak vádjában.

A júliusban megjelenő “Egy ellopott élet” című könyvben a Simon & Schuster kiadó szerint Jaycee Dugard “elmeséli a megpróbáltatásainak teljes történetét”, beleérve azt is, hogy mit érzett azóta, hogy kiszabadult a fogságból. Ráadásul a könyvvel együtt megjelenik az írás hangoskönyv-verziója is, amit maga a nő olvas fel – közölte a kiadó.

Egy évvel ezelőtt a szintén gyerekkorában elrabolt, majd nyolc évig fogva tartott Natascha Kampusch írt könyvet a rabságban töltött évekről. A “3098 nap” című önéletrajzi kötetből egyebek mellett kiderült, hogy a lányt fogvatartója, Wolfgang Prikopil hetente akár kétszázszor is megverte, és többször arra kényszerítette, hogy félmeztelenül takarítson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik