Belföld

Kitiltják a gyorsételeket az ukrán iskolákból

A csipszek és szénsavas üdítőitalok után ősztől tilos lesz a gyorsételek árusítása is az ukrajnai iskolák étkezdéiben és büféiben.

Dmitro Tabacsnik ukrán oktatási miniszter pénteki kijevi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a tanügyi tárca, az egészségügyi minisztériummal egyetértésben, az új tanévben megtiltja az úgynevezett fastfood-ételek árusítását az iskolai étkezdékben és büfékben. Hozzátette, hogy a megyék költségvetéseiből elegendő pénzt utalnak ki a megfelelő iskolai étkeztetés biztosítására.

Az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportál jelentése szerint a miniszter közölte, hogy az illetékes hatóság figyelemmel fogja kísérni az iskolai étkeztetéssel kapcsolatos helyzet alakulását, és konkrétan reagál majd minden szabálysértésre.

Az ukrán kormány 2006-ban rendeletben tiltotta meg a csipszek és szénsavas italok forgalmazását az iskolákban. Emellett tilalom alá esett a kvasz üdítőital, a kekszek, a sózott mogyoró és a pattogatott kukorica árusítása is a tanintézetekben. Az illetékesek azonban elismerik, hogy a rendelkezést mostanáig nem mindenütt tartották be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik