Belföld

Rómából is elküldik a cigányokat?

Fel kell gyorsítani az illegális cigánytáborok felszámolását - hangsúlyozta pénteken Róma főpolgármestere, miután sajtójelentések szerint az olasz fővárosban bennégett egy kunyhóban egy hároméves kisfiú.

Nem ez volt az első ilyen szerencsétlenség a környéken: 2008-ban Ostiában szintén egy kisgyerek és az anyja égett halálra egy cigánytáborban.

A péntekre virradóan bekövetkezett balesetben súlyos égési sérüléseket szenvedett egy csecsemő és könnyebben megégett a gyerek anyja és apja is. A tüzet feltehetően gondatlanság okozta. Az áldozatok Romániából érkeztek.

Gianni Alemandro, a főváros jobboldali polgármestere kijelentette: „a kisgyerek borzalmas halála szörnyű tragédia”, és azt bizonyítja, hogy fel kell gyorsítani minden illegális tábor felszámolását. Emlékeztetett arra, hogy egy városi rendelkezés értelmében a hajléktalanokat áttelepítik hivatalosan létesített, berendezett és biztonságos táborokba.

A hivatalos adatok szerint Rómában hétezer roma lakik sebtében összerakott kunyhókban, de humanitárius szervezetek ennek a kétszeresére teszik a számukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik