Kultúra

Robert Downey Jr. szerint Elon Musk viselkedhetne kicsit jobban

Michael Tran / AFP
Michael Tran / AFP
A Vasember megformálója nincs elájulva a milliárdostól.

Bár gyakran vonnak köztük párhuzamot, Robert Downey Jr. nincs elragadtatva Elon Musktól – derült ki egy új interjúból. A színész a Speaking on the On With Kara Swisher podcastben vendégeskedett, ahol arról is kérdezték, mit gondol a Tony Stark és Musk közötti hasonlóságokról.

Csak párszor találkoztunk. Majdnem hatvanéves, fehér férfiként, gyógyuló függőként egyszerűen csak azt kívánom, bárcsak kicsit jobban kontrollálná a viselkedését, de nem ez nem az én dolgom. Azzal tisztában vagyok, hogy ez a »jussunk el a Marsra« dolog engem egyáltalán nem mozgat meg, emellett viszont látni kell, mi mindent tett, mert az mutatja meg, mennyire értékes

– nyilatkozta a színész az üzletemberről. Musk egyébként „találkozott” Starkkal, volt ugyanis egy cameója a Vasember 2-ben, mely alkalmával a Monaco Grand Prix-n összefutnak Starkkal.

Néhány éve az első rész forgatókönyvírója, Mark Fergus egy interjúban megerősítette, hogy a karakter élőszereplős változatának megírásában többek közt Musk alakja is inspirációforrás volt, ahogy Steve Jobs és Donald Trump is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik