Belföld

Kiosztották a Zöld Béka Díj elismeréseket

A Dreher Sörgyárak Zrt. és a Audi Hungaria Motor Kft. nyerte kategóriájában a Zöld Béka Díj elismerést.

A Deloitte Magyarország 2001-ben alapította a Közép-európai Környezeti Jelentés Díjat (Zöld Béka Díj) azzal a céllal, hogy elismerje a legjobb éves környezeti vagy fenntarthatósági jelentéseket készítő közép-európai vállalatokat.
A díjakat Demján Sándor, a TriGranit Zrt. elnöke adta át szerdán, Budapesten.

Az idén 7 környezeti jelentést és 37 fenntarthatósági jelentést értékelt a független zsűri. A benyújtott pályázatok között 34 magyar, 8 szerb és 2 horvát jelentkező volt. A fenntarthatósági jelentés kategória győztese a Dreher Sörgyárak Zrt. lett, második helyen az OTP Bank Nyrt. végzett, harmadik helyezett a Magyar Telekom Nyrt.
A környezeti jelentés kategóriában az idén is az Audi Hungaria Motor Kft. nyert.

A legjobb külföldi jelentésnek a Holcim Ltd. szerbiai vállalatának pályázatát ítélte a zsűri. Az idén először jelentést készítők közül a Grundfos Hungária Kft. pályázatát díjazták. Az ünnepségen bejelentették, hogy a zsűri ugyan nem sorolta első helyre, de a Mol Nyrt., a Zöld Béka Díj pályázati rendszer rendszeres résztvevője az idén felvételt nyert a világ legrangosabb fenntarthatósági klubjába, és a közép-európai régióból egyedüliként szerepel a Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI).

Demján Sándor köszöntőjében a természet szeretetének fontosságát hangsúlyozta, és kijelentette: büszke arra, hogy vállalkozóként Magyarországon elsőként épített szélerőművet, és a Bakonyi Erőműben zöldenergiát is előállítanak.
A TriGranit elnöke fontosnak nevezte, hogy a magyar oktatási rendszerben helyet kapjon a környezettudatos nevelés, a diákok megtanulják a környezet tiszteletét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik