Tech

Kellemetlen hiba merült fel az iPhone-oknál

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Egyre többen panaszkodnak a Redditen és az Apple támogatási oldalain arra, hogy indokolatlanul gyorsan merülnek az új iPhone 16 és 16 Pro készülékek, akár használat nélkül is – írja a Macrumors.

A közösségi médiás felhasználók arról számoltak be, hogy az új mobilok alig 50–60 százalékát tudják csak produkálni annak, mint amit az eggyel ezelőtti iPhone-ok üzemidő terén nyújtottak. Bár néhányaknál az iOS 18.0.1 orvosolta a hibát, a többségnél változatlan a helyzet. Az ilyen panaszok rendszerint arra utalnak, hogy túl sok feladatot végez a készülék a háttérben vagy hogy egy hibás alkalmazás meríti a telefont.

Itt azonban a tapasztalatok szerint kiterjedtebb szoftveres hiba állhat fenn, ugyanis régebbi Apple-mobilok tulajdonosainál is feltűnt a hiba, miután iOS 18-ra frissítettek.

Érdemes megjegyezni, hogy a frissen megjelenő Apple-készülékeknél nem szokatlanok a hasonló hibák, a friss mobilok üzemideje szinte mindig viták tárgyát képezi, amit a gyártó rendszerint egy szoftverfrissítéssel szokott orvosolni. Most azonban a szokásosnál is több a hibajelentés, ami főleg annak fényében kellemetlen, hogy az iPhone 16 modelleknél meredek javulást ígértek üzemidő terén.

Emellett azért is meglepő a hiba, mert a széria marketingkampányában központi szerepet betöltő, nem mellesleg igencsak energiaigényesnek ígérkező Apple Intelligence még ott sincs a készülékeken. Az Apple egyelőre nem kommentálta a hibát, viszont meglepő lenne, ha előbb-utóbb nem érkezne megoldás a problémára.

Kapcsolódó
Ezért nem kapjuk meg Európában az Apple idei nagy szoftveres újdonságait
Az Apple azzal védekezik, hogy próbál megfelelni az előírásoknak, legutóbbi lépése mégis rengeteg európai felhasználót érinthet kellemetlenül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik