Nagyvilág

Összeomlott egy kompkikötő hajóhídja Amerikában, legalább hét halott

Tim Graham/Getty Images
Tim Graham/Getty Images
Többen meg is sérültek a Georgia államban történt balesetben.

Legalább hét ember meghalt, és legalább húszan az Atlanti-óceán vizébe zuhantak az amerikai Georgia állam partjainál, miután egy kompkikötő egy része összeomlott – írja a Reuters.

A halálesetek mellett számos sérülést is okozó baleset a partokhoz közeli Sapelo-szigeten történt, ahol épp egy kulturális ünnepséget tartott a helyi közösség. Több embert kórházba kellett szállítani, míg az amerikai parti őrség, a McIntosh megyei tűzoltóság, a georgiai természeti erőforrások minisztériuma és más szervek munkatársai átkutatták a vizet az eltűnt emberek után – közölte Tyler Jones, a kikötőt üzemeltető georgiai természeti erőforrások minisztériumának szóvivője.

„Hét halálos áldozatot erősítettek meg, több embert szállítottak kórházakba, és folytatjuk a vízben az egyének keresését” – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy nem tudja, mi okozta a kikötői hajóhíd összeomlását, de a tisztviselők úgy vélik, hogy legalább 20 ember tartózkodott rajta a baleset idején. A közlekedőfolyosó egy szárazföldi dokkot kötött össze egy külső dokkal, ahol az emberek a kompra szállnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik