Élet-Stílus

Évi 16 óra a fizetett munkaidőből arra, amivel törődnek

Mars
Mars
A Mars munkatársai minden évben többször is időt szentelnek arra, hogy önkénteskedjenek. Állandó helyszíneik az állatmenhelyek. Azon túl, hogy segítenek az állatokon és az őket ellátó szervezeteken, sokat ad a munka a dolgozóknak is.

A Mars állandó tevékenysége az önkénteskedés. A vállalat munkatársai az önkéntes program keretében akár 16 órát is szentelhetnek fizetett munkaidejükből egy számukra fontos ügynek, amely lehet akár saját vagy központi kezdeményezés is. Az idei októberi állatok világnapja alkalmából a Mars 30 munkatársa országszere négy állatmenhelynél segédkezett a különféle munkálatokban, illetve részt vehettek az ott élő állatok gondozásában is.

„Az állatmenhelyeken végzett önkéntes munka nemcsak jelentős segítséget nyújt a menhelyeknek, hanem örömet is szerez számunkra. Kiváltság, hogy kollégáimmal együtt hozzájárulhatok az állatok jobb életéhez az évek óta szervezett vállalati önkéntes napokon, legyen szó kutyasétáltatásról vagy a menhelyek fejlesztéséről” – mondja Tóth Réka, egyike azoknak a Mars-dolgozóknak, akik idén a Rex Kutyaotthon Alapítványnál segédkeztek. A Rex több, mint harminc éve dolgozik azon, hogy felelős állattartásra neveljen, a kóbor állatok létszámát csökkentse és megakadályozza az állatok szenvedését.

Mars

A Mars a menhelyeknek nemcsak önkéntes munkával segít, hanem állateledel-adományokkal is. Idén, az állatok világnapja alkalmából, 172 ezer adag állateledelt adományoztak a hazai menhelyeknek.

Együtt lehet jobbá tenni a világot

A Marsnál úgy gondolják, hogy a kis kedvencek jobb hellyé teszik a világot, ezért is adta az inspirációt egyik legnagyobb célkitűzésükhöz az, hogy egy jobb világot teremtsenek a számukra. Ezen elhivatottságukból fakadóan az állatmenhelyek segítése mellett a vállalat elkötelezett az örökbefogadás, a felelős állattartás és a kisállatbarát irodák népszerűsítése mellett is.

„Munkánk eredményét és az állatok boldogságát látni felbecsülhetetlen jutalom. Az önkéntesség nemcsak a segítségnyújtásban fontos, hanem a csapatszellem és az együttműködés erősítésében is” – mondja Tóth Réka.

Az önkéntes program évek óta nagy népszerűségnek örvend a Marsnál, a visszajelzések alapján a dolgozók különösen elkötelezettek abban, hogy így támogassák az otthontalan kisállatokat. Amire a vállalat rendkívül büszke, mert azt vallják, csak együtt tudjuk jobbá tenni a holnapunkat.

Mars

Az otthontalan háziállatok és menhelyek támogatása közös összefogást kíván: szükség van az egyének, közösségek, szervezetek és vállalatok együttérzésére, valamint elkötelezettségére, amelyek így együtt képesek változást hozni. Önkéntes munkával, adományozással és a változás mellett való kiállással bárki hozzájárulhat az otthontalan háziállatok jólétéhez és segíthet csökkenteni a rászoruló állatok számát. Minden apró cselekedet számít, és jelentős előrelépést hozhat azok életébe, akik igazán megérdemlik – vallja a Mars, amely nemcsak a menhelyeket segíti: már több mint 20 éve támogatja a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetséget is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik