Élő Belföld

Orbán Viktor: Jövő évben megindulunk, lesz nagy csodálkozás 

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Imádkozik Trump győzelméért

De ha háború lesz, akkor a tervek az asztalfiókban maradnak – folytatta Orbán, majd arról beszélt, hogy imádkozik Donald Trump győzelméért, és drukkol annak, hogy ne legyen több győzelmi terv. Visszatért a migráció kérdésére, ami szerinte rengeteg pénzt is felemészt.

A miniszterelnök végezetül elmondta, hogy nem az ész hiányzik, sok mindenki reálisan látja a dolgokat, de nem tesznek semmit.

Engem az érdekel, hogy mi magyarok meg tudjuk-e csinálni? A legfontosabb, hogy úgy nem lehet versenyezni, hogy háromszor akkora áram vagy gázszámlát kell fizetni, mint a másiknak. Nem lehet kibírni a magas adókat. Nyugaton adókat emelnek. Adót kell csökkenteni.

A miniszterelnök szerint nekünk magyaroknak nem szabad sündisznóállást felvennie, és mindenkivel kereskedni kell.

Jövő évben megindulunk, lesz nagy csodálkozás 

A tegnapi nap legfontosabb híre, hogy Robert Fico visszatért – mondta Orbán. Jövő héten szerb-magyar-szlovák csúcstalálkozó lesz, jelentette be.

Jövő évben megindulunk, lesz nagy csodálkozás

– mondta a gazdasággal kapcsolatban Orbán. Szerinte mi ki fogunk lőni, ellépünk majd ebben a versenybe, feltéve, ha a nemzeti konzultációban a magyarok megerősítik a kormány tervét – tette hozzá.

Mi azt csináljuk, amit az európai nép is látni szeretne otthon

Bajok vannak az Európai Unióban – állapította meg ismét Orbán. Szerinte akár békén is hagyhatnának minket, de a probléma szerinte az, hogy amit mi csinálunk, az az, amit az európai nép is látni szeretne otthon.

Normális ember ma már nem migrációpárti. A fél karukat odaadnák, ha olya helyzet lenne náluk, mint nálunk.

A miniszterelnök azt hiszi, hogy hazánk egy tüske a köröm alatt, egy szálka, ami kellemetlen helyzetbe hozza az európai kormányokat. Orbán szerint a legnagyobb baj velünk, hogy mi sikeresek vagyunk.

Akaratunkon kívül mi kihívást jelentünk másoknak – mondta Orbán, de állítása szerint ő próbál a szőnyeg alatt maradni, a fal mellett közlekedni.

Aki a Néppártba belép, az a magyar társadalom ellen van – jegyezte meg Orbán a Tisza Párttal kapcsolatban.

„Tisza-féle párt”

Orbán arra is reagált, hogy az Európai Néppárt szerint ideje távoznia.

Ebbe benne van a háború is. A Néppárt egy olyan Európát képzel el, ami rossz a magyaroknak. Mi ez ellen harcolunk.

Orbán megjegyezte, hogy az Európai Néppárthoz tartozik a „Tisza-féle párt”.

Pletyka Ukrajna atomhatalommá válásáról

Orbán Viktornak nem tűnt úgy, hogy az ukránok komolyan gondolják azt, hogy atomhatalommá fejlesztik magukat. De szerinte a helyzet komolyságát jól mutatja, hogy már vannak ilyen félinformációk. A miniszterelnök szerint a háború óta a pozíciók Oroszország javára változtak.

A jó ötlet, hogy ne harcoljunk, hogy kössünk békét

– állapította meg ismét a miniszterelnök, aki szerint a tüzet leginkább az Európai Néppárt fújja.

Vannak a többiek, meg mi

Vannak a többiek, meg mi – erről beszélt Orbán az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A miniszterelnök arra utal, hogy az EU-ban csak a magyarok gondolják úgy, hogy ezt a háborút Ukrajna nem nyerheti meg, hogy tárgyalások kellenek, hogy le kell zárni a háborút.

Orbán hangsúlyozza, hogy ennek a vége vereség lesz.

Eddig mije volt Zelenszkijnek, ha nem győzelmi terve? Akkor az a vereség terve volt. Ezzel a győzelmi tervvel nem lehet nyerni, csak veszíteni.

Olvasói sztorik