Tech

Futurisztikus autókat és fejlettebb robotokat mutatott be a Tesla

Tesla
Tesla

Nagyszabású bemutatót tartott helyi idő szerint csütörtök este a Tesla, amely két új járművet is leleplezett. Az egyik a Tesla „önvezető” furgonja, a Robovan, amely Elon Musk milliárdos szerint a jövőben akár 20 ember egyidejű szállítására, és áruk fuvarozására is alkalmas lehet, írja a TechCrunch.

A We, Robot elnevezésű eseményen a színpadra guruló járgányról egyelőre nem derült ki több információ, így Musk azt sem említette, hogy mennyibe kerülne a Robovan, hogyan gyártaná a Tesla, és mikor jelenhet meg. Márpedig mivel Musk általában szeret irreálisan közeli dátumokat mondani, arra lehet számítani, hogy még jó néhány évig várni kell az első modellre.

Tesla / YouTube

Szerencsére a Cybertruck kistesójáról, a pazar formatervezéssel ellátott Cybercabról már több minden derült ki. A kétüléses autó, ami a hírek szerint autonóm vezetési technológiával lesz ellátva a megjelenésekor – jó kérdés, hogyan, ugyanis az 5-ös önvezetési skála csúcsától még igencsak messze vagyunk –, ráadásul a milliárdos szerint olyan alacsony lesz a fenntartási költsége, mintha csak tömegközelekedéssel utaznánk.

A jármű árát 30 ezer dollárra (11 millió forintra) lőtték be, mérföldenkénti üzemeltetési költségét pedig 0,20 dollár körülre ígéri a cég vezetője.

Tesla

A dél-afrikai származású techmilliárdos ismét merészet húzott, és azt mondta, a Cybercab gyártása még 2027 előtt megkezdődhet. Ezt azonban ismét csak érdemes kétkedve fogadni, a Cybertruck ugyanis több évet csúszott. A Los Angelesben tartott rendezvényen egyébként ki is lehetett próbálni a taxit, amelyből nagyjából 20 állt rendelkezésre a helyszínen.

Az eseményen végül vagy egy tucat Optimus humanoid robotot is bemutattak, akik az emberek között járkáltak. Musk azt mondta, a jövőben a robotok barátként és segítőként élhetnek köztünk, az Optimus robotok árát pedig 20-30 ezer dollárra (7,3-11 millió forintra) lőtte be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik