Sport

„Tűrőképességem határáig kényszerítettél, ez volt rám játékosként a legnagyobb hatással” – Djokovic is búcsúzott Nadaltól

Clive Brunskill/Getty Images
Clive Brunskill/Getty Images

Novak Djokovic megható üzenettel búcsúztatta az idény végén visszavonuló Rafael Nadalt.

A világklasszis szerb játékos tartja a legtöbb Grand Slam-győzelem rekordját 24 sikerrel, de ezért a megtisztelő csúcsért Nadallal és Roger Federerrel küzdött hatalmasat karrierje során. A svájci rivális még 2022-ben visszavonult, a spanyol viszont mostanáig kitartott, ám sérülései miatt végül kénytelen abbahagyni év végén a teniszt. Ezt az eseményt Federer mellett Djokovic sem hagyhatta szó nélkül.

„Rafa, egyetlen bejegyzés nem elég, hogy kifejezzem a tiszteletemet, amit irántad, valamint az iránt érzek, amit a sportágért tettél.

Milliónyi gyermeket inspiráltál, hogy teniszezni kezdjen és úgy gondolom, ez az egyik legnagyobb eredmény, amit valaki kívánhat. A kitartásodat, elkötelezettségedet, küzdőszellemedet évtizedekig tanítani fogják. Az örökséged örökké élni fog. Csak te tudod, mit kellett elviselned ahhoz, hogy a tenisz és általában a sport ikonja legyél.

Köszönöm, hogy a rivalizálásunk során annyiszor a tűrőképességem határáig kényszerítettél, ez volt rám játékosként a legnagyobb hatással. A Spanyolország képviselete iránti szenvedélyed mindig is figyelemre méltó volt. A lehető legjobb búcsút kívánom neked Malagában a Davis Kupa-csapattal. Ott leszek személyesen, hogy tisztelettel adózzak a csillagászati karriered”

– írta Djokovic az üzenetében.

Nadal hazai pályán búcsúzik a sportágtól, a Davis Kupa nyolcasdöntőjében, amit Málagában rendeznek november 19. és 24. között.

Kapcsolódó
„Mindig azt reméltem, hogy ez a nap soha nem jön el” – Federer megható üzenete Nadalnak
A korábbi nagy rivális reagált Nadal visszavonulásának hírére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik